Vad är en Metric Drill Bit?

February 3

En metrisk borr är ett verktyg som används i en borrmaskin motor för att göra hål i trä, metall och andra material. Används i de flesta länder runt om i världen, är det metriska borr tillverkas i storlekar som mäts i enheter enligt det metriska mätsystemet. Detta strider mot borrkronor som vanligen används i USA, som mäts i bråkdelar av en tum enligt definitionen i Society of Automotive Engineers (SAE) eller American National Standards Institute (ANSI). Det metriska borr används ofta vid reparation av maskiner och komponenter som tillverkas utanför USA, och i vissa fall, produkter som är tillverkade i USA använder också metrisk-typ fästen och borrkronor.

När en komponent är konstruerad för att använda ett metriskt fästanordning, måste en metrisk borr användas för att åstadkomma den rätta stora hål för fästorganet för att passa in. Om en borrkrona som inte är en metrisk borr används, kan passningen vara för stor eller för tätt för fästdonet. Detta skulle kunna skapa en fästanordning som har felaktig skjuvhållfasthet eller ens en dåligt passande komponent. Detta är ofta ett problem i att reparera några små maskiner som kan tillverkas med användning av en metrisk fästanordning, emellertid, när repareras, är föremål för användning av en SAE bult av en felaktig storlek för att passa in i den metriska stora fästorganshålet.

En fördel som det metriska borr har över den typiska amerikanska, fraktion uppmätta borr är storleken av lite. Det metriska borr kan vara dimensionerade med en gemensam metrisk mätning, emellertid, det amerikanska systemet för mätning av en borrkrona med en bråkdel av en tum tillåter inte för tillskärning av särskilt små borrkronor. Systemet som används för att storleken på ANSI stora, extremt små borrkronor är genom mätaren. Detta kan vanligen vara förvirrande för användaren när en mycket liten borr krävs. Först måste användaren konvertera storleken fästan från en bråkdel av en tum till en decimal motsvarighet i tusen, lägga 10/1000 till storleken på hålet för utrymme att sätta in bulten, sedan kontrollera ett diagram för att matcha den siffran till mätaren storleken.

En metrisk borr är mycket lättare att storlek, så de flesta verkstäder i USA använder också det metriska systemet vid bearbetning material. Flera borr tillverkare erbjuder kit märkta med både metriska borr storlek och ANSI storlek på varje bit. Detta tar bort mycket av den förvirring för den genomsnittliga hem reparatör.

  • Liknar borr, är brotschar används för att vidga ett befintligt hål i metall i en exakt diameter.
  • En metrisk borr kan monteras på en borrmaskin för att göra hål i trä.