Vad är en snöskyffel?

March 7

En snöskyffel är ett verktyg som används för att ta bort snö från områden där människor behöver gå utanför, såsom trottoarer, uppfarter eller trappor. Det finns olika typer av snö skyfflar för att göra uppgiften lättare. De flesta är utformade på samma sätt, med ett långt skaft och en stor, platt blad för att skrapa bort snön från ytor.

Olika stilar av snö skyfflar fungera bättre för olika människor. Till exempel, vissa snö spadar har stora, metallblad, som fungerar bra för att ta bort snö från stora områden. Emellertid är denna typ av snöskyffel ganska tung, speciellt när den är lastad med snö, och kan vara svårt för vissa människor att lyfta. En snöskyffel med en mindre metallblad kan vara ett bättre val, eller ens en med en plast blad.

En snöskyffel med en plast blad är konstruerad för att vara lättare och lättare att lyfta och manövrera, men kommer i allmänhet att vara mindre hållbara än en skovel med ett metallblad. Vissa snö spadar har teleskophandtag, så att de kan användas av människor med olika höjder. Andra typer av snö spadar kommer vika för lagring - dessa kan vara en bra idé att hålla i bilen, om bilen fastnar någonstans och måste skyfflas ut.

För de människor som har en svag rygg eller annat tillstånd som hindrar dem från att skotta med en traditionell snöskyffel, andra typer av spadar finns. Dessa inkluderar grävmaskiner, som har liknande konstruktion till en liten snöslunga, och kommer normalt körs på ett batteri eller behöver vara inkopplad under användning. Kraft skyfflar allmänhet bara med några inches av ljus snö, så de kanske inte är ett bra val för tät, våt snö. Vissa grävmaskiner kan också användas som drivmedel kvastar under resten av året, och kan användas för att rengöra bladen från uppfarten, till exempel.

Andra snö skyfflar har hjul, och även om de fortfarande är mänskligt drivna, de arbetar som en liten plog. Detta tillåter användaren att skjuta snön i stället för att lyfta och kasta det. Återigen, kommer denna typ av snöskyffel allmänhet arbetar bäst med en liten mängd av snö, vilket innebär att behöva skyffla mer ofta under dagen, och kanske inte alls om snön är tät och tung. Alternativet till en snöskyffel är, naturligtvis, en snöslunga, men de är betydligt dyrare, och kräver underhåll.

  • En snöskyffel kan användas för att ta bort snö från områden där folk behöver gå.