Hur att jämföra Index Major Stock Market

November 8

Människor mäter hälsan på aktiemarknaden med olika index, som är som termometrar för aktiemarknaden. När affärerna går bra, tenderar indexet att stiga. När verksamheten är dålig, faller det. Tusentals index mäter industrisektorer och affärsresultat i USA och alla andra länder i världen.

Två index - Dow Jones Industrial Average (DJIA) och Standard & Poors 500 Index -är känd som aktiemarknadens riktmärken. De inte bara mäter hälsan på aktiemarknaden, men också ge en historisk grund från vilken du kan härleda uppgifter, få värdefull perspektiv på vad som händer på marknaderna, och dra slutsatser. När media säger att aktiemarknaden är upp eller ner, menar de Dow och S & P 500 är upp eller ner. När de säger att marknaden är blandad, menar de dessa två index går i motsatta riktningar. Indexen är viktiga för dig eftersom de flesta av bestånden på dem utdelning.

Dow Jones Industrial Average

Uppfanns 1896 för att spåra bara 12 bolag, är Dow Jones Industrial Average den äldsta börsindex. Det går några smeknamn, som Dow Indus och DJIA, men de flesta människor vet att det helt enkelt som Dow. Idag, Dow består av bara 30 företag i de stora industrierna i USA.

Kritiker klagar att urvalet av 30 företag är för liten för att fungera som ett exakt mått på aktiemarknadens resultat och att dess pris viktning tar inte hänsyn till storleken på de företag som ingår i indexet. Däremot har Dow mäter aktiemarknaden för mer än 113 år, vilket ger det en hel del trovärdighet.

Pris viktningsvärden företag baserat på deras aktiekurs, inte totala marknadsvärdet. Som namnet säger, är Dow genomsnitt. Så ett företag med en aktiekurs på $ 50 gör upp fem gånger mer av indexet än ett företag med en aktiekurs på bara $ 10, även om den lägre prissatta aktie producerar dubbelt vinsten eller har fler aktier för handel på marknaden.

Standard & Poors 500

Mer känd som S & P 500 eller bara S & P, håller Standard & Poors 500 index 500 av de största företagen i USA, men inte nödvändigtvis topp 500. Skapad 1957, S & P anses vara en mer representativ index eftersom det rymmer ca en tiondel av samtliga börsnoterade företag. Ännu viktigare, denna tiondel av marknadens bolag representerar kollektivt cirka 75 procent av aktiemarknadens totala dollarns värde.

De indexvikter företagen baserat på deras värde på marknaden - ett värde som uppmätts av bolagets börsvärde:

Börsvärde = Aktiekurs x Antal utestående stamaktier

Till exempel i början av 2009, Exxonmobil var det största företaget i indexet, med ett börsvärde på $ 338.000.000.000. Det höll en indexviktning av 4,86 ​​procent. AT & T, den näst största bolag, var inte riktigt hälften av Exxon, med ett börsvärde på bara $ 148.000.000.000, så dess viktning av 2,14 procent var mindre än hälften av Exxons viktning. Ge större företag mer inflytande över indexet gör S & P 500 en mer exakt mätverktyg för den breda marknaden.

Utestående stocken berättar antalet aktier bolaget har sålts till investerare och kan nu handla på marknaden.

Andra indikatorer

Förutom Dow Jones och S & P 500, har NASDAQ Composite Index blivit ett riktmärke för NASDAQ Stock Market. Majoriteten av dess komponenter inte betalar utdelning. De flesta är små, med hög tillväxt aktier, såsom teknik och bioteknik.

För att ta temperaturen på energisektorn eller den finansiella sektorn, kan du hitta ett index specifikt för dessa branscher. Om du vill ha ett index på bara utdelning aktier, kan du hitta det också.