Vad är Calendula Gel?

February 1

Calendula gel är en gel göra från calendula extrakt, som erhålles från en blomma som kallas ringblomma. Denna gel har några antiinflammatoriska egenskaper, och det är ofta används för att läka olika hudproblem och skador. Vissa individer använder det för att minska rodnad och svullnad av akne, till exempel, och det kan också tillämpas på skärsår och skrubbsår att främja läkning. Calendula gel kan också minimera solbränna smärta, och lindra klåda.

Släktet Calendula är infödd till delar av Medelhavet och de omgivande områdena. Det är en medlem av Asteraceae, eller tusensköna, familj, och det innehåller flera arter av blommor, inklusive C. officin eller ringblomma, en populär trädgårdsväxt. Calendula extrakt och calendula olja har använts medicinskt i årtionden, och dessa tros vara antiinflammatoriska och milda aktuella smärtstillande. Calendula gel är en populär calendula produkt, men andra calendula produkter är också tillgängliga, inklusive salvor, salvor, krämer, schampo och organ tvättar.

Calendula gel rekommenderas ibland som en naturlig botemedel mot akne. Tillämpa ett tunt lager av denna gel till finnar kan hjälpa till att minska rodnad och svullnad. Det kommer också att bidra till att främja läkning och förhindra ärr.

Skrubbsår, såsom skärsår och skrubbsår, kan också dra nytta av ringblomma gel. Denna gel kan appliceras några band per dag. Tillsammans med att främja läkning, är denna gel också en antiseptisk och det kan hjälpa till att förhindra infektion i vissa fall. På grund av dess milda smärtstillande egenskaper, kan det också lindra obehag av färska skrubbsår.

Calendula gel är också ofta säljs som en brännskada botemedel. Denna gel kan vara särskilt användbart för smärtsamma solbränna. Gelen kan appliceras på solbränd hud efter en kall dusch eller bad. Det kan också hjälpa återfukta huden, vilket gör att det känns mindre stram efter en solbränna.

Eftersom det mycket fuktande, kan Calendula gel även användas på mycket torr hud. Denna växtextrakt kan hjälpa rehydrera vävnaden, vilket gör det mindre troligt att flaga. Den bör tillämpas flera gånger om dagen för att torka huden, inklusive knän, armbågar och fötter.

Vissa individer använder också blomma gel för att lindra klåda. Den kan tillämpas på ett säkert sätt till de flesta utslag, inklusive eksem och andra typer av eksem. Denna gel kan också hjälpa till att lindra klåda och obehag i samband med blöjeksem, fotsvamp, vattkoppor, Poison Ivy, och insektsbett. Calendula kan oftast appliceras på området så ofta det behövs.

  • Calendula kan appliceras på de flesta utslag, såsom eksem.
  • Calendula gel kan hjälpa till att lindra klåda och obehag i samband med Poison Ivy anläggningen.
  • Calendula gel kan vara till hjälp för smärtsamma solbränna.
  • Eftersom calendula gel är mycket fuktande, kan den användas på torr hud.
  • Calendula gel används ibland som en naturlig behandling av akne.
  • Folk har länge använt calendula geler och krämer för att behandla olika åkommor.