Hur väljer jag det bästa Nouveau Bakgrund?

January 15

När du väljer den bästa jugend tapeter, bör du överväga om du har en professionell installation eller om det är en gör-det-själv-projekt. Det är också viktigt att bestämma om du vill ha ett original tapeter, en reproduktion mönster, eller en modern design baserad på en ursprunglig art nouveau designen. Generellt när återförsäljare säljer tapeter, listar de den stil som inspirerade designen, såsom jugendstil, men du bör känna till de grundläggande designelement i den grafiska stilen för att hindra dig från att oavsiktligt köpa fel designen.

Artister skapade jugendstil i slutet av 1800-talet, och det var populärt tills världskriget Stilen återspeglade de förändringar som sker i samhället - tillkomsten av el, bil- och andra livsförändrande förändringar. Konsten var flytande och drömlik och romantiserade vanliga hushållsföremål. Det dekorerade vanliga föremål och innehöll dem inom teknikområdet. Den grafiska stilen utvecklats till andra konst stilar, såsom art deco och vätske konsten av 1960-talet. Därför, om du är en purist, bör du forskning om din valda tapeten är jugend eller en av dess efterföljare.

Art nouveau är en typ av design som utvecklats i flera olika länder under samma period. Namnet "art nouveau" kommer från det franska ordet nouveau, vilket betyder "nya", men i Frankrike rörelsen var känd som Guimard, eftersom den franska konstnären Hector Guimard var känd för stilen. Det var känt som stile Floreale i Italien, vilket innebär en blommig stil, modernisme i Spanien, och stile frihet i Storbritannien efter den brittiska jugend mästare Arthur Lasenby Liberty. I Österrike, folk kallade rörelsen för Sezessionstil och i Tyskland var det Jugendstil. Att veta vad de olika namnen är kommer att hjälpa dig under ditt sökande efter tapeter och särskilt om du använder Internet, vilket ger information från många olika länder och kulturer.

Det finns grundläggande frågor som en person måste tänka på när du använder tapeter. Genom forskning vilken typ av tapeter och tapeter installationen är bäst för dig, kommer du att bidra till att säkerställa framgång i projektet. Du bör överväga vilken typ av tapeter material, typ av lim, ytstrukturen, och andra faktorer. Andra viktiga faktorer rör miljö där du kommer att placera tapeten, inklusive klimat, vilken typ av trafik i rummet kommer att få, och rummets funktion.

En annan faktor att välja den bästa jugend tapeten är om du återställer en byggnad från perioden och söker autentiska art nouveau design eller om du vill papper som har vissa delar av den grafiska stilen. Vissa företag erbjuder reproduktioner av de ursprungliga art nouveau konstnärer som Jennie B. Jones tapeter. Vissa moderna konstnärer använder de ursprungliga tapeter och art nouveau konstverk som inspiration. Ofta priset på den ursprungliga tapeten är oöverkomliga, och du kan använda reproduktions arbeta effektivt.

Blommor är mycket vanliga i jugendtapetdesign. Även i de icke-botaniska mönster, finns det ofta en antydan av löv, rankor, eller blomdelar. Mest art nouveau konstverk presenterar kurvor - flödande bågar, graciösa serpentin böjar eller dramatiska whiplashlinjer. De mönster likna verkligheten, men på ett stiliserat sätt, med lite skuggning för att ge tre dimensionell effekt. Den platta, tvådimensionella utseende påminner om boken och tidningsillustrationer.

Ofta inredare i jugendperioden använde en fris eller en bred bård, på toppen av rummet. Vissa företag erbjuder tapeter gränser som efterliknar dessa stencilerade gränser. Traditionellt dämpade eller neutrala rum FÄRGER tillät mer färgglad stencilerat fris att vara den framträdande Inreda. Genom att para ihop den art nouveau tapeter gränsen med enklare, tystare tapetmönster, kan du uppnå den traditionellt utseende i en modern miljö. Många art nouveau tapetdesign har ton-i-ton eller monokromatiska färgscheman med samordnande gränser.