Vad är Bilracing Aerodynamik?

January 15

Aerodynamik handlar om att styra flödet av luft som omger ett föremål, bland annat en racerbil. Downforce i racerbil aerodynamik är besläktad med lyfta i ett flygplan - det gör objektet göra vad den var avsedd att göra. I fallet med en racerbil, är downforce den del av aerodynamik som gör bilen effektiv. Denna viktig del av racerbil aerodynamik är det som ytterst gör för att nå fram och hålla för höga hastigheter samtidigt göra snäva och smala svängar. Även med samma mängd dragkraft, eller makt, en bil som är mer aerodynamisk kommer gå snabbare än en med hinder i sin form.

Att köra en racerbil, naturligtvis, handlar om snabbhet. Utforma dessa bilar är en lika konkurrensutsatt process där hastigheten är avgörande. Biltillverkarna använder vindtunnlar och spårytor för att testa race bil aerodynamik. Ju snabbare att en bil är konstruerad för att gå, har större inverkan som aerodynamik på resultatet för det fordonet.

Vid utformningen av dessa konkurrerande fordon, utvecklare måste hitta en balans mellan de krafter som styr aerodynamik, och dessa faktorer inkluderar downforce och dra. Medan downforce är den komponent som håller en bil rör sig med topphastigheter, överdriven långsamhet, vilket är en del av downforce, kan bromsa racerbil. Racerbil aerodynamik handlar om att bygga ett fordon som begränsar effekten av drag samtidigt tillämpa lämpliga downforce.

Att få denna rätt blir allt viktigare när en bil accelererar, eftersom ju snabbare bilen, desto mer tillämpad downforce. Ju mindre aerodynamiskt ljud som en racerbil är, desto mer slitage på bromsarna förekomma. Vissa egenskaper som hjälper race bil aerodynamik inkluderar användning av ett galler nära den främre stötfångaren och strålkastarna som är små i storlek, en kort mängden utrymme mellan gallret och marken, och en brant vindruta.

Fordons designers kan tillämpa vissa tekniker som hjälper racebil aerodynamik att arbeta i en racer fördel. Race bilar är ofta utformade med inverterade vingar, en teknik som fungerar för att trycka den nedre bilen och utlösa dragkraft mellan fordonet och spåret. Detta hjälper fordon för att få fart lättare och låter bromsarna att arbeta snabbare. Dessutom kan en skopa för huven på bilen förbättra motorns prestanda på grund av flödet av luft som kan utnyttjas av fordonet.

  • Indy tävlingsbilar använder aerodynamik för att driva hastigheter över 200 miles per timme på ovala tävlingsbanor.
  • Racerbil aerodynamik handlar om att bygga ett fordon som begränsar effekten av drag samtidigt tillämpa lämpliga downforce.
  • Race bilar är utformade med aerodynamik i åtanke.