Vad är kopplingen mellan fasta och rengöring?

January 17

Disciplinen av fastan finns i många kulturella och religiösa traditioner. I de flesta inställningarna, är syftet med fastan att få någon högre nivå av renhet som i sin tur fördelar både kropp och sinne. Beroende på vilken typ av inblandade fasta, kan målet bära andliga rensning, en rensning av kroppen eller en kombination av båda. Detta gör anslutningen mellan fasta och rengöring viktigt oavsett inställningen där verksamheten äger rum.

Vissa religioner menar att fasta och rengöring är viktiga för att upprätthålla god fysisk hälsa, samt att rena sinnet och anden att kommunicera med en högre makt. Ibland kan det fasta utföras som en grupp ritual som börjar vid en viss tidpunkt och kulminerar med en insamling för dyrkan. Denna varaktighet period kan vara så kort som tjugofyra timmar, eller det kan pågå i flera dagar. Under den tiden är individen förväntas utnyttja den tid och resurser som normalt ägnas åt förberedelser och konsumtion av livsmedel för andra värdiga orsaker. Genom att engagera sig i andlig kontemplation, förbättra minnet, eller umgås med nära och kära under fastan, åtgärds flyttas bortom enkla avhållsamhet från mat och gör den enskilde att delta i aktiviteter som rensar sinnet och anden, ofta från de sjuka effekterna av stress och ansträngda relationer.

Förhållandet mellan fasta och rensning också presenteras ofta i termer av fysiska såväl som mentala rensning. Förespråkare av fastepunkt till clearing av gifter ur kroppen som ett resultat av den snabba. Detox fastan innebär ofta avstår från all fast föda, men tillåter användning av rensningen vätskor som innehåller näringsämnen som hjälper kroppen göra sig av giftiga ämnen. Till exempel, en juice snabbt skulle tillåta individen att inta specificerade mängder färsk juice som innehåller rikligt med C-vitamin, vilket resulterar i närande kroppen samtidigt som den tillåter det att förbereda sig för utvisning av toxiner.

Några exempel på att delta i en fasta och reningsprocess syftar till att förbättra funktionen av ett särskilt system i kroppen. Kolon rensningen ibland hanteras genom att fasta från vissa livsmedel samtidigt intag av mat med ett högt fiberinnehåll. Idén är att använda sig av fibern för att tvinga uppbyggd längs väggarna i kolon ut ur systemet, vilket gör det möjligt kolon för att fungera mer effektivt. Som ett resultat, individen känner en ökad känsla av energi, en mer balanserad stämning, och en allmän känsla av att må friskare.

Inte alla vårdpersonal rekommenderar fasta som hälsopraxis för alla människor. Detta gäller särskilt för patienter som lider med vissa sjukdomar som gör avhållsamhet från mat eller dryck kontraproduktivt. Detta inkluderar personer med diabetes och vissa former av hjärtsjukdom. Av denna anledning är det viktigt att prata med en läkare innan man börjar på någon typ av fasta och reningsprocess. Beroende på den aktuella fysiska kondition, kan fördelarna med fastan uppvägas av de potentiella negativa konsekvenser

  • En juice ger snabb C-vitamin samtidigt hjälpa kroppen rena sig från gifter.
  • Under ett kolon rengöra, vissa människor konsumerar grönsaker och andra livsmedel som är förpackade med fiber.