Vad är historien om tavlan?

March 7

Svarta tavlor har haft en roll i utbildningen i århundraden, och de stora svarta tavlor som de flesta människor lätt känner igen idag har ganska anrik historia. De tidigaste exemplen var individuell skiffer eller skiffer liknande brädor som studenter som används som ett billigare substitut för papper och penna. De flesta historiska konton säger att den första monterade klassrummet tavlan var uppfunnen i Skottland i början av 1800-talet, och spred sig snart till USA och resten av världen som skiffer blev både oftare bryts och mer lättillgängliga. Trots den klara närvaron av skiffer idag är de flesta moderna svarta tavlor gjorda av kompositmaterial som är lättare att rengöra och underhålla; många skolor och företag har också fasas ut dem helt och hållet till förmån för renare "whiteboard", som vanligtvis är gjorda helt i syntet.

Som pappers Suppleant

Några av de tidigaste svarta tavlor var lite mer än små fyrkanter av skiffer, oftast inramade med trä för att hålla dem från att bryta. Eleverna var oftast varje tilldelad en om de inte äger något själva, och de använde dem för att lösa ekvationer och komponera korta utbildningsövningar. De kunde märkas med andra, lättare skiffer pennor, eller krita där det var tillgängliga; eleverna kunde torka sitt arbete rent med en trasa för att kunna använda den om och om igen.

Skiffer var en av de mest populära val i början av 19-talet på grund av hur allmänt tillgänglig var det i de flesta delar av världen. Den industriella revolutionen i Europa och gruvboomen i Nordamerika avslöjade butiker av detta material, vilket gjorde det mycket mer uppnåe än papper och bläck eller grafit. Skiffer är en mörk, metamorf bergart som förekommer i stora butiker under jorden i många delar av världen. Några elever i de mest elitskolor använt papper, men detta var vanligtvis vara en lyx.

Skiffer i USA

Bommen i skiffer användning är kanske mest djupgående när man tittar på historien om den svarta tavlan i USA. Slate gruvsammanföll med utvecklingen av det amerikanska järnvägssystemet. Som sådan, skulle mycket av den mineral som bröts ut ur Vermont, Maine, Pennsylvania, Virginia, Maryland och New York effektivt transporteras via järnväg till de tusentals prärien skolor poppar upp över gränsen på 1800-talet.

Förändringar i klassrummet Effektivitet

Student skiffer styrelser var effektiva, men inte särskilt effektiv, särskilt i discipliner som krävs exakta ekvationer - vetenskap och matematik, till exempel. Lärarna brukar skulle behöva individuellt transkribera problemen på varje enskild skiffer, som tog upp en hel del tid. Allt detta förändrades när lärare började montera större brädor på klassrummens väggar.

Detta språng framåt är allmänt tros ha först hände i en geografi klassrum i Edinburgh, Skottland; att lärare, James Pillans, sägs ha tagit en grov bit rå skiffer och monterade den sig upp på väggen bakom sitt skrivbord. När denna innovation tog tag, kunde lärarna förmedlar lektioner och visuella hjälpmedel för att hela klasser, vilket ger alla förmånen att få se tavlan. Studenter fortfarande använt sina individuella griffeltavlor, men bara för att lösa - inte för att läsa instruktioner. Den första inspelade användning av en väggmonterad tavlan i USA inträffade i amerikanska militärakademin West Point, år 1801.

Ersättningar och modifieringar

Trots den allmänna tillgången till skiffer, var det fortfarande för dyrt för några av de fattigare och mer lant skoldistrikt. Lärare i dessa omständigheter ibland tillgripit måla en gipsvägg eller träpanel med mörk färg för att imitera skiffer, och svartmålad grit ibland även arbetat. En gammal trasa gjorde som suddgummi. Studenter ibland kom upp med dessa typer av rå substitut för sina egna individuella leveranser också.

Moderniseringar

Historien om den svarta tavlan har också tagit några moderna vändningar. Dagens forskare är mer benägna att hitta en svart tavla som är en stålplåt lackerad med porslin snarare än verklig skiffer. Krita, vilket är en kalkstens derivat, är den vanligaste skrivdon och rag suddgummin från tidigare gånger har till stor del ersatts av block av filt som kan radera krita märken utan att skapa så mycket luftburet damm.

Whiteboard Alternatives

Under 1990-talet, oro över allergier och andra risker potentiella hälso förknippade med krita damm uppmanas att ersätta många skolsalar med whiteboards. En whiteboard är en plast ombord, ibland även känd som en "torr radera board", på vilka människor använder speciella pennor för att göra färgade märken. Dessa kan vara en renare, ljusare alternativ till utbildning och affärsintressen.

  • Små rutor av skiffer var ofta används i offentliga skolor i stället för papper under början 19th century America.
  • På grund av den hälsorisk som krita damm, har många svarta tavlor ersatts med whiteboards i klassrummen.
  • En krita hållaren under en svart tavla.
  • Edinburgh, Skottland, som tros vara den plats där den första tavlan användes.