Vad är ett Purple Heart?

December 21

Den Purple Heart är en militär dekoration som delas ut till alla servicemembers som allvarligt skadade eller dödade i strid. Denna militära dekoration har en mycket lång och lysande historia, och det är bland de äldsta militära dekorationer som fortsätter att delas ut. Något unikt bland militära dekorationer, behöver soldater inte att rekommendera för en Purple Heart. Istället har de rätt till tilldelning på grundval av stridsskador.

Historien om Purple Heart börjar 1782, då general George Washington skapade Badge av militär merit, en utmärkelse för att bäras av soldater som hade utfört speciellt förtjänstfullt i strid. Washingtons Badge bestod av en liten lila hjärta som sys på bröstet av soldatens uniform. Endast en handfull av dessa utmärkelser gavs, och emblem av militär merit huvudsak försvann efter frihetskriget.

På 20-talet, fann forskarna dokumentation om Badge av militär merit, och militären har beslutat att återuppliva den i form av en utmärkelse för soldater sårade i strid. Tidiga väckelse försök misslyckades, men 1932, med anledning av vad som skulle ha varit Washingtons 200-årsdag, var Purple Heart infördes, och det visade sig bli en framgångsrik och extremt välkända militära dekoration.

Den moderna Purple Heart består av ett purpurfärgat band kantade i vitt, fäst vid en medaljong som skildrar Washington huvud i profil. Washingtons vapen ingår också på Purple Heart. När medaljen infördes 1932, förklarades vara retroaktivt effektivt till 1917, så varje soldat som hade fått lovord efter att sårats i strid från 5 April 1917 fram hade rätt till ett Purple Heart.

Idag, Lila hjärta presentationer äga ibland plats på slagfältet. De förekommer också i militära sjukhus eller vid formella presentationsevenemang, och de ges också till efterlevande familjemedlemmar efter döden av en soldat. För att kvalificera sig för en Purple Heart, måste ett sår tas emot medan i strid, och det måste kräva behandling av en förtroendeläkare. Purple Hearts delas också till personal som är sårade och dödade till följd av terroristverksamhet.

  • Soldater som utförs modigt i strid belönades med emblem av militär merit, vilket var en ära som skapats av General George Washington år 1782.
  • Den lila hjärta kan beviljas till servicemembers som allvarligt sårade i strid.