Vad är en ortopedisk madrass?

February 9

En ortopedisk madrass är en speciell madrass utformad för att korrekt stödja ryggraden och ryggmusklerna. Sova på en ortopedisk madrass är påstods att avlasta ryggen och smärta i kroppen och förhindra framtida skador som kan bli följden av att sova utan ryggraden i linje. De flesta ortopediska madrasser använda speciella skum och specifika byggteknik som orsakar madrassen för att bilda formen av Usera € s kropp, i ett försök att stödja ryggraden, undviker du att belasta tryckpunkter, och säkerställa en god nattEn € s sömn.

Det finns flera varianter av ortopedisk madrass, inbegripet latex eller minnesskum, luft- eller vattensängar, och en speciell fjäderkonstruktion som är avsedd att vara mer stödjande än den traditionella billiga resårmadrass. Minne och latexskum är kända för sin förmåga att kontur på kroppen och sedan fjädra tillbaka utan att lämna bestående intryck på skummet. Luft och vattenfyllda madrasser delar samma förmåga, sjunka in i punkter tung vikt och sedan jämna ut när vikten tas bort.

Vissa människor tycker också andra fördelar med ortopediska madrasser förutom just spinal stöd. Merparten av tiden, minne och latex skum madrasser neutralisera energiöverföring av en partnerâ € s rörelse i sängen, vilket minskar studsande och sjunker oftast kände när en partner är gungade och vrida närheten. Vatten ortopediska madrasser, av denna anledning, är vanligtvis fylld med en gel snarare än vatten för att eliminera porlande och rullande som vattensängar är ofta kända för. Luft ortopediska madrasser använder vanligtvis separat uppblåsbara luftfickor stället för en stor fack för hela madrassen, och kan också ge en liknande förmån.

Ortopediska madrasser är oftast dyrare än vanliga madrasser på grund av de material som används och omsorgsfull utformning. Trots detta, ortopediska madrasser är populära inköp, och många är mycket högt betyg. Flera recensenter uttryckte tillfredsställelse över att ha betalat mer för bättre sömn varje natt. Vissa personer som köpt en ortopedisk madrass beklagade beslutet, men flera gånger denna hade mer att göra med byggandet av en specifik modell av madrass snarare än dess ortopediska effekter. En extremt utbredd rekommendation bland både madrass distributörer och köpare är att få en god förståelse för dina egna personliga preferenser om madrass fasthet, tjocklek, och konstruktion innan du köper en ortopedisk madrass, eftersom dessa preferenser och förväntningar kan ha en enorm effekt på sömnkvalitet och köp tillfredsställelse.

  • En ortopedisk madrass är mer fast än mjuk.
  • En ortopedisk madrass är speciellt utformad för att stödja ryggraden och ryggmusklerna.
  • En ortopedisk madrass kan bidra till att stödja ryggraden och lindra ryggont.
  • En ortopedisk madrass kan hjälpa till att neutralisera energiöverföring av en partners rörelse.