Anorexi Symtom

April 22

Vi har alla problem med våra kroppar någon gång i våra liv, och ibland är motiverat, men för det mesta är det inte. Den värld vi lever i idag är alltmer bildmedveten, och det finns så många faktorer som bidrar till en individ utvecklar dålig självkänsla, inklusive storlek 0 märkeskläder, tidskrifter, och viktigast, personliga relationer. Varför är det så att vissa individer blivit så djupt påverkade av dessa influenser de utvecklar behovet av att såra sina kroppar genom att inte äta? Men, är dessa de verkliga grundorsakerna som initierar en persons svar på intern smärta och konflikter genom spiral in i sfären av anorexia nervosa?

Anorexia Nervosa, eftersom de flesta är know, är en ätstörning. Den härrör från en individs största rädsla, som blir fett; det sedan förevigas av en ändlös strävan att bli smal. De cyklar ofta mellan att begränsa sin kost och utrensning efter måltid. Människor som lider Anorexi kommer ta stora åtgärder för att upprätthålla otroligt låga kroppsvikt, även till den grad att avmagring. Tyvärr är det aldrig tillräckligt, och de drivs för att göra figurerna reflekteras på badrum skala för att fortsätta att sjunka. För dem är det enda kritiska utfall de kan tänka sig att vara så tunn som möjligt. Medan historiskt har Anorexi studier koncentrerat sig på kvinnor i olika åldrar, är de nu breddar sin studie bas som sjukdomen drabbar nu män och barn i större antal.

Målet med tunnhet är inte nödvändigtvis orsaken att vara smal. Det finns några viktiga skäl individer utvecklar anorexi. De innefattar:

 • Biologisk. En person kan vara pre-ordineras till sjukdomen på grund av arvsmassan liknar individer som lider av depression, drogmissbruk eller alkoholism. En obalans i deras hjärnans kemi kan utlösa sjukdomen när den dukar under för ett trauma eller stress.
 • Förhållande tryck. Dysfunction i familjerelationer kan kvitta sjukdomen, särskilt om det finns konstant spänning bland familjemedlemmar, föräldrar styr eller dominerande, en släkting eller nära inbördes har kämpat (eller fortsätter att kämpa) med en negativ kroppsuppfattning, eller där är en historia av sexuella övergrepp.
 • Psykologisk. De högpresterande och perfektionist mentaliteter kan placera en individ riskerar därför att deras ansträngningar inriktas på att hjälpa och behaga andra, medan insidan är det en känsla av kaos eftersom de inte känner sig i kontroll över sig själva eller sin omgivning, är hjälplösa, eller olycklig och fokus att negativ energi på deras kroppar.
 • Kultur. Waif-liknande modeller på banorna och i populära modemagasin placeras på en piedestal till perfektion av många globala kulturer, och presentera en orealistisk ideal som lättpåverkade ungdomar tror att de bör sträva efter att uppnå.

I de tidiga stadierna av anorexia, kan det vara svårt för en älskad att märka sjukdom eftersom Anorexi drabbade kommer att gå mycket långt för att dölja det. Och, om de fångats eller ifrågasatt om vissa av deras unika vanor, de blir mycket skicklig på att ge ursäkter och involverade förklaringar så att avskräcka någon från att fokusera på deras skadliga rutin. När en person lider av anorexia, kan symptomen bli många och kommer att avse tre områden med anknytning till den dagliga rutinen: mat beteende, förändringar i kropps utseende, och frekventa kräkningar. Specifikt, här är exempel på symtom att hålla utkik efter i fall du misstänker att någon som lider av anorexia:

Förändrad kroppsuppfattning eller utseende

 • Fixerad vid kroppen: De klagar upprepade gånger hur deras kläder passar, ser du dem besatt framför spegeln, eller de blir alltför upprörd med minimala förändringar i sin vikt.
 • Känn fett: De betonar ständigt att de är för feta eftersom och kan hata specifika delar av sin kropp, till exempel magen, låren, eller överarmarna.
 • Dramatisk viktminskning: En plötslig nedgång i vikt, inte associerad med en nyligen sjukdom, och kan inte förklaras av anorektisk.

Äta Beteenden

 • Upptagna med mat: De äter inte så mycket vid varje måltid, eller är plötsligt sysslar med hur maten tillagas, hur mycket fett det innehåller, eller om matoljor används.
 • Kostvanor: Känns behovet av att vara på en diet för att gå ner i vikt, även om de redan är tunna eller undervikt.
 • Lies eller Låtsas: Anger de inte kan äta mat på grund av större måltider förment konsumeras vid olika måltider under dagen, leker med maten för att få det att verka mer har ätit, eller gömmer den i servetter eller kastar bort i soptunnor.

Rensnings Tecken

 • Kräkningar: Om de ursäktar sig under måltider eller omedelbart försvinna på toaletten efter en måltid, troligen de gör sig kasta upp att annullera sin kropp den mat de har förbrukats.
 • Användning av läkemedel: De kan använda vatten piller, laxermedel, aptitsuppressants eller ipecac sirap (medicinskt för att framkalla kräkning), så en ökning av kasserade lådor och omslag skulle vara tydligt i soptunnor.
 • Övning: De börjar följa mycket strikta regimer för att bränna bort så många kalorier som möjligt under loppet av en dag, och kommer att arbeta igenom skador och sjukdomar utan oro för följderna.

Nyckeln för alla föräldrar, familjemedlem eller vän är att uppmärksamma de matvanor, förändringar i kropps utseende, och misstankar om utrensning, och försök att ta itu med problemen med den person som du är orolig och hjälpa dem att söka professionell hjälp . Om de lämnas därhän, kommer anorexi bidra till försämringen av en individs totala välbefinnande. Långvarig exponering för anorexi kan så småningom leda till hälsoproblem, inklusive hämmad tillväxt, benskörhet, infertilitet, och njurskador, och slutligen döden.

Människor som lider av anorexi är generellt inte kan hjälpa sig själva, och ofta inte inser behovet av medicinsk hjälp. Det kan vara upp till dig att känna igen symptomen och få dem den hjälp de kommer desperat behöver.