Vad bör jag veta om Saint Kitts och Nevis?

November 25

Saint Kitts och Nevis är två öar som utgör en enda nation. De täcker 100 kvadrat miles (260 kvm. Km), vilket gör dem bara lite större än Washington DC Saint Kitts och Nevis ligger i Västindien, nära Antigua, Barbados, Saint Barts och Saint Martin.

Saint Kitts och Nevis först avgöras av ursprungsbefolkningen från det som nu är delstaten Florida, cirka 3000 f.Kr.. Dessa bosättningar varade i några århundraden, innan alla invånare dog ut och öarna lämnades tomma. Öarna förblev obemannat tills ungefär 100 f.Kr., när folk från Venezuela gjorde sin väg till dem. Genom 800 e.Kr. ön ytterligare avgöras av Arawaks, som etablerade en relativt stor och stabil befolkningsunderlag. Fem hundra år senare kom de Karaiberna på ön, driver Arawaks längre norrut och använder Saint Kitts och Nevis som baser för drift för deras aggressiva sedimentering av de närliggande öarna.

Europeiska kontakt med Saint Kitts och Nevis blev först av Columbus i 1493, som bosatte ön. Med undantag för några strandhugg i avveckling av den franska, ingen ytterligare kolonisering av öarna ägde rum förrän 1623. Under det året britt bosatte Saint Kitts, under kapten Thomas Warner. Två år senare Warner tillät franska utveckla sin egen bosättningen på ön också. Ett år efter det, efter uppenbarelsen av en planerad räd av Karaiberna på ön, ledde Warner en virtuell utrotningen av Carib befolkningen, deportera de få som överlevde.

Nevis avgjordes av britt från Saint Kitts 1628, och förblev under brittisk kontroll även när Saint Kitts ibland bytte till franska händer. Den brittiska äntligen återfått full kontroll över Saint Kitts genom fördrag år 1713, och enbart-brittiska par Saint Kitts och Nevis etablerades. Detta par hade skillnaden av att vara den mest lönsamma av Storbritanniens kolonier, per capita, för mer än hundra år. Det var inte förrän slaveriets avskaffande i brittiska kolonier, 1834, att de lukrativa vinster från sockerindustrin började avta. Sockerhandeln, trots dessa motgångar fortsatte att dominera Saint Kitts och Nevis "ekonomin tills branschen slutligen stängdes 2005.

Efter att ha följt ett spår som liknar den i andra beroenden i Västindien, Saint Kitts och Nevis så småningom beviljades självständighet 1983. Även om det har funnits enstaka Mullret om utträde från Nevis, förblir enad nation. Det är troligt att detta kommer att förändras någon gång i en nära framtid, men som politiskt sentimentet på Nevis fortsätter att gynna separation.

Saint Kitts och Nevis är båda juveler i Västindien, med tropiska stränder, glittrande vatten och vänliga lokalbefolkningen. Turistnäringen är väl utvecklad - ja, Nevis var hem till det första hotellet i hela västra halvklotet, är Bath Hotel, som öppnade 1778. Saint Kitts allmänhet en mycket mer aktiv plats än Nevis, med ett händer nattliv, och mer exklusiva resorts. Nevis är mer lämpade för den lugna resenären, med lugnare stränder och en mer avslappnad inställning. Utanför av naturlig skönhet, besökare njuta ofta tittar på ruinerna av brittiska och franska utposter, såsom den brittiska Brimstone Hill Fortress från 1700-talet. På Nevis en stor attraktion är den botaniska trädgården, som ibland kallas den karibiska Eden, som ståtar med en häpnadsväckande mängd växter.

Flyg anländer i Saint Kitts från Miami, Boston och New York, och från många europeiska städer via antingen St Martin eller San Juan.

  • Ett porträtt av Christopher Columbus, som utfors Saint Kitts och Nevis 1493.
  • Saint Kitts och Nevis är kända för sina vackra stränder.
  • Turister till Saint Kitts & Nevis gillar att titta på ruinerna av forna brittiska och franska utposter.