Vad är SaaS arkitektur?

August 31

SaaS arkitektur hänvisar till en viss typ av informationsteknik (IT) inställning för lagring som tjänst (SaaS). SaaS är ett namn för mjukvaruprodukter som leverantörer säljer, inte ur en låda, men över telekomledningar. SaaS programvara körs från säljarens server eller tillhandahålls på ett liknande sätt.

Med SaaS produkter, behöver kunderna inte emot skivor som innehåller programmet. De behöver inte ta sig tid att installera och registrera programmen. Istället de helt enkelt köpa åtkomst till säljarens server för en viss tid. Kunderna får vanligtvis en inloggning och ett antal åtkomst och säkerhetsprotokoll från säljaren för en specifik Saas Fee.

När IT-chefer talar om en SaaS-arkitektur, de tänker på hur Software as a Service-program distribueras och som upprättats i ett företag IT-struktur. En annan relaterad term är Service Oriented Architecture eller SOA. En Service Oriented Architecture innehåller programvara som en tjänst och andra delar av ett affärssystem system. Idén till är effektivisera hur alla de olika program i näringsverksamhet sätts upp. Ledare titta på hur olika program "prata med varandra", och hur väl de sätts upp för antingen lokal eller fjärranvändning.

Det finns också vissa gemensamma faktorer i SaaS arkitektur och andra SOA frågor. En är idén om enstaka eller flera hyresrätt, där leverantörer erbjuder olika sätt att anpassa program för en viss kund. I vissa fall, flera kunder eller "hyresgästernas aktiegrundservicenivån från de gemensamma server-run mjukvaruprodukter. I andra situationer, program är specifikt anpassad och portioneras ut för kunder efter deras behov.

Programvara som en tjänst arkitektur är viktigt för de flesta företag eftersom ineffektiv sammankoppling av program leder till större kostnader och mindre flexibilitet för tillväxt. Företag som har en bättre SaaS arkitektur, eller SOA, kan dra nytta av bättre kundservice, mer fjärråtkomst för arbetstagare på språng, och en massa andra mycket användbara verktyg för att göra verksamheten mer effektivt.

IT konsulttjänster butiker erbjuder ofta specialiserade tjänster för att hjälpa ett företag att utveckla en SaaS-arkitektur. Detta inkluderar att se till system inrättas för de bästa och mest effektiva IT-drift, och att kostnaden räknas in i designen. Konsulter kan också hjälpa ett företag utvecklas som "affärspartner" av en IT-leverantör, där märkeslojalitet kan vara en nyckel till ytterligare besparingar eller kund roliga grejer.