Vilka är orsakerna till Thrush?

September 12

Trast, en infektion som uppstår på tungan och på insidan av munnen, orsakas av jästen Candida. När Candida är närvarande inne i munnen i litet antal, inte orsaka några problem, men om det växer utöver dessa små siffror, kan det attackera de omgivande slemhinnor och orsaka en infektion. De med försvagat immunsystem löper den högsta risken för infektion. Den vanligaste formen av svampinfektion som orsakar jäst är Candida albicans, men andra orsaker till svampinfektion kan inkludera Candida tropic, Candida glabrata, Candida parapsilosis och Candida krusei.

Trast kan hittas inuti munnen av människor i alla åldrar, även om det är vanligast hos barn. Det är oftast diagnostiseras genom kontrollampa fläckar av vitt på tungan och i munnen. Vanligtvis naturligt förekommande bakterier i munnen kontrollera tillväxten av jäst, men ibland nya bakterier kommer att introduceras till munnen som skjuter jästen som orsakar trastar i en överväxt.

Orsakerna till trast kan variera beroende på en persona € s allmänna hälsa. Till exempel är en av orsakerna till trast en oförmåga att avvärja en infektion. De flesta människor med ett starkt immunförsvar kan förhindra trasten framkallande jäst från att växa för snabbt. Om immunförsvaret är svagt, kan jästen växer för fort och orsaka trast. Som ett resultat, spädbarn, som har en outvecklad immunförsvar, är vanligtvis det mest sannolikt att få diagnosen trast.

Det finns andra orsaker till trast, liksom. Till exempel kan en person med en torr mun vara mer benägna att villkoret under vissa omständigheter. Specifikt om personen använder alkoholbaserade munvatten för ofta, kan det orsaka muntorrhet eller en bakteriell obalans i munnen, vilket kan göra det möjligt för jästen att växa över.

Graviditet, dålig tandhygien, och med hjälp av antibiotika är orsakar också av trast. Varje faktor kan skapa en obalans av mikroorganismer i munnen. Obalansen leder till ett överskott av jäst, vilket kan resultera i en trast infektion.

Trast kan spridas från person till person. Ett spädbarn kan bli infekterade under förlossningen, särskilt om en vaginal svampinfektion var närvarande vid den tidpunkt då barnet kom genom förlossningkanalen. Ett litet barn med ett svagt immunförsvar kan bli infekterade om hon delar leksaker, nappar, eller flaska bröstvårtor med ett annat barn som är smittad med trast. Dessutom kan en vuxen som bär tandprotes sprida smittan om hon sköter sina proteser och sedan hanterar ett annat objekt, till exempel bestick, att andra sätter i munnen. Följaktligen kan orsakerna till svampinfektion variera beroende på omständigheterna, även om jästen själv måste alltid vara närvarande vid infektionen ska börja.

  • Småbarn med svagt immunförsvar kan drabbas av trast.
  • Probiotiska kosttillskott kan minska symtomen på svampinfektion.
  • En baby med trast kan gråta drivet.
  • En jäst orsakar svampinfektion i munnen.