Använd den bästa bilden Format och storlekar

November 24

Om du har gjort webbdesign för en stund, du förmodligen har insett att de PNG och GIF format är generellt bäst för linjemannen, såsom logotyper eller tecknade serier, och att JPEG-formatet är bäst för fotografier och andra bilder som har miljontals av färger.

Samma riktlinjer format håller streck på de senaste versionerna av iPhone och iPad, men om du vill att dina bilder ska visas bra på alla enheter i iOS familjen, hålla sig till PNG-format för alla dina bilder. Det är också ett bra val för iPhone och iPad apps eftersom iOS Software Development Kit (SDK) optimerar automatiskt PNG-bilder.

PNG-formatet är det mest förvirrande av de tre bildformat som används på webben, dels för att det är den nyaste. I början av webben, använde designers GIF-formatet eftersom alla de tidiga webbläsare kan visa den.

PNG-formatet ger överlägsen kvalitet med mindre filstorlekar, och eftersom webbläsare har stött PNG i mer än ett decennium, har de flesta designers uppgraderat till att använda PNG istället för GIF. Ändå arvet budskapet att GIF-formatet är bättre stöd än PNG innebär att vissa människor har missuppfattningen att GIF är ett bättre alternativ.

Lägga till förvirringen är de många typer av PNG-filer som finns. Photoshop stöder både PNG 8 (som stöder 256 färger) och PNG-24, som stöder en vida överlägsen 8 bitar per kanal och är särskilt väl lämpad att arbeta med transparens. Du kan fortfarande använda JPEG-format för fotografier och andra bilder, men öppenhet är inte möjlig i JPEG, så PNG-24-formatet erbjuder en fördel.

Frågan som återstår är om den överlägsna färgdjup PNG-24 är värt den extra tid det tar att ladda PNG-24 bilder på grund av den större filstorlek som kommer med allt som färgdjup.

I slutändan måste du bestämma vad som är viktigast för dig för din design - den bästa färg- och bildkvalitet, eller snabba nedladdningshastigheter.

Använd den bästa bilden Format och storlekar

Hursomhelst, kan du spara en bild i PNG-format med hjälp av Adobe Photoshop, som visas i figur 3-12, genom att välja Arkiv → Spara för webben och sedan välja PNG-8 eller PNG-24 från listrutan bildformat , som är öppen i figuren.