Vilka är de olika typerna av Blästring Machine?

January 10

Sandblästring används ofta för många industriella processer, såsom färgborttagning, industriell rengöring och tillverkning av frostat glas. Den sandblästring utrustning som används för denna process kallas en sandblästring maskin, och vilka typer av sandblästring maskiner som finns tillgängliga är nästan lika olika som maskinerna använder. Bland de olika typerna är grundläggande sandblästerapparater, skitkul skåp, en tryck blaster och en våt sandblästring maskin.

Grundsandblästring maskin är ett system som består av en luftkompressor, en tank hålla medierna - kvartssand eller andra slipmedel - och ett leveranssystem. Operatören av maskinen måste bära andningsapparat och full kroppsskydd när man använder den här typen av sandblästring maskin eftersom det skapar en stor mängd slipdamm i arbetsområdet, vilket kan vara skadligt för operatören. Denna typ av en sandblästringsutrustning varierar i storlek och används för en mängd olika ändamål, såsom bilfärg borttagning och genomföra restaurering.

Den sandblästring skåp eller blästringsskåpet, är den näst vanligaste typen av sandblästringsmaskin som används. Med den inbyggda dammsamlaren systemet, håller denna stängt skåp dammet och andnings fara till ett minimum. Den del som skall sandblästras placeras inuti sandblästringsskåpet, så att alla av slipningen sker inom gränserna för skåpet, vilket innebär att sandblästringsskåpet är användbar endast för artiklar som är tillräckligt liten för att passa inne i den. Denna typ av sandblästring maskin används vanligen för restaurering av bildelar, för skapandet av frostat glas konst och för hemmaverkstadsprojekt.

Tryck blaster är en typ av sandblästring maskin som ser en stor användning i industriell rengöring. Designad med portabilitet i åtanke, kan trycket blaster flyttas från en plats till en annan med lätthet och ger en högtrycksflöde slip som ofta används för att strippa färg från byggnader samt att rengöra trottoarer och trottoarkanter. Tryck blaster kan innehålla olika former av medier, såsom bakpulver, för att ge ett miljövänligt form av rengöring i områden där traditionella sandblästring medier kan utgöra risker.

Den våta sandblästringsmaskin är en modifierad effekt bricka användas i situationer där elimineringen av damm är väsentlig. Dessa maskiner används vanligen i fall av bly bekämpning och andra projekt som skulle kunna utgöra allvarliga hälsorisker för sandblästring maskinoperatör och dem i området. Den våta sandblästring maskin är inte lika kraftfullt som de traditionella sandblästerapparater när det gäller att avlägsna tung avlagringar av rost, men det är mycket säkrare att använda.

  • En person sandblästring.
  • Kiselsand för sandblästring.