Vad är en Terrapin?

November 16

En terrapin är en typ av sköldpadda tillhör Emydidae familj som bor i bräckt eller sötvatten. Bräckt vatten har en högre salthalt än sötvatten, men en lägre koncentration än havsvatten. Den terrapin sköldpaddan jämförs ofta med havssköldpaddan - även om de inte tillhör samma familj - på grund av dess simfötter och relativt tunna skal.

Vanligtvis termen terrapin hänvisar till diamanten backas terrapin, även om det används ibland felaktigt i brittiskt engelska att beskriva någon variation av sköldpadda. Det finns sju underarter: Carolina Diamond (Malaclemys terrapin centrata), Texas Diamond (Malaclemys terrapin littoralis), Nordatlanten Diamond (Malaclemys terrapin maximus), den utsmyckade Diamond (Malaclemys terrapin macrospilota), Mississippi Diamond (Malaclemys terrapin pileata) , den Rove Diamond (Malaclemys terrapin rhizophorarum), kusten Florida Diamond (Malaclemys terrapin Tequesta), och den nordliga Diamond (Malaclemys terrapin terrapin).

Diamanten backas terrapin kan hittas i mangrove eller salt träsket miljöer i östra halvan av USA. Denna sköldpadda är olik alla andra i det att den tolererar och även föredrar bräckt vatten. Det kan dock inte tolerera förorenat vatten, vilket har visat sig vara ett hot i många livsmiljöer. Färgning och särskilda markeringar för varje sköldpadda varierar mellan underarter och beroende på ålder sköldpaddan, men i allmänhet de är av måttlig storlek med diamant eller trapets koncentriska markeringar på sina topp skal. Den livnär sig på en mängd olika saker, beroende på region och underarter, från träd vitkindad, till mollusk, att snigel.

Honorna växa till cirka 7,5 inches (19.1cm), vilket är mycket större än hanarna, som bara växer till ca 5 inches (12,7cm). Detta gör dem sexuellt dimorphic, vilket innebär att de uppvisar konsekventa sexuellt baserade skillnader. Hanarna blir könsmogna vid ca två eller tre år gammal, medan honorna blir könsmogna vid sex eller sju. Efter parning med en vuxen man i början av våren, lägger en vuxen hona vanligtvis upp till ett dussin ägg i sand eller mjuk mark i början av sommaren. Denna sköldpadda och dess ägg har flera naturliga fiender, bland fladdermöss, kråkor och skunkar. Raccoons, i synnerhet, har varit orsaken till mycket terrapin dödlighet. Människan har dock också varit ett farligt rovdjur i det förflutna.

Även om de inte är federalt listad som en hotad art, många stater lista terrapin som en art av problem. På 1800-talet och början av 1900-talet, de var en populär mat skålen och blev utarmat på grund av överdriven jakt. På grund av sin överlägsna storlek, honor drabbades särskilt från den amerikanska vurm för terrapin gryta. Turtle soppa föll i onåd under förbudet eran, när priserna stigit och alkohol, en huvudingrediens i gryta, inte längre var tillgänglig. Befolkningen har klättrat sedan dess, men är fortfarande bräcklig.