Vad betyder "Nyfikenhet dödade katten" Mean?

November 12

Frasen "nyfikenhet dödade katten" är en engelskspråkig idiom som inte är tänkt att tas bokstavligt. Innebörden av denna fras fungerar som en varning om att agera på nyfikenhet kan vara farligt. Det är tänkt att komma från det faktum att katter är naturligtvis nyfikna varelser som har en tendens att vandra ut och komma in farliga eller obehagliga situationer. Ibland, den person som har blivit varnad med denna fras svarar med svaret, "tillfredsställelse tog tillbaka", vilket innebär att även om den handlar på nyfikenhet leder till en farlig situation, är värt tillfredsställelsen av att ta reda på svaret och lindra nyfikenhet risk.

Olika situationer där detta idiom kan användas aning ändra tolkningen av varför verkar på nyfikenhet kan vara farligt. I vissa fall kan en individ vara varnings en vän mot att göra något som kan vara fysiskt skadligt för den skull tillfredsställande nyfikenhet. Till exempel, för någon som vill ta reda på vad skydiving är som eller någon som vill utforska en övergiven byggnad efter mörkrets inbrott kan varnas att nyfikenhet dödade katten.

Frasen "nyfikenhet dödade katten" kan också användas i mindre bokstav termer. Till exempel kan en person använda denna fras för att avskräcka en snokande eller snok personen från att fråga för många frågor som han eller hon kanske inte vill veta svaren på. I det här fallet, den personen kanske inte egentligen dödas om han eller hon inte lyssna till varningen, men i stället kan utsättas för förlägenhet eller annan känslomässig obehag.

Detta idiom illustrerar en tro på att nyfikenhet och nyfikenhet är dåliga egenskaper, och att tysta individer som inte försöker bända varje detalj av en person eller situation besitter mer önskvärda egenskaper. I de flesta samhällen är det mer acceptabelt för en individ att "sköta sina egna affärer" snarare än ställa nyfikna frågor av nyfikenhet. Likaså om någon skulle undersöka ett eventuellt farlig situation och hamnar i trubbel, han eller hon kan betraktas som "dum" för att försöka tillfredsställa nyfikenhet, eller ännu värre, förtjänar det öde som han eller hon har snubblat på. Ibland kan en lärare, förälder eller annan vårdgivare berättar ett barn att nyfikenhet dödade katten som ett sätt att skrämma barnet och avskräcka honom från att utforska eller vandra av och eventuellt bli skadade.

  • En nyfiken katt, inspirationen till frasen "nyfikenhet dödade katten.".
  • Frasen "nyfikenhet dödade katten" kan tillämpas på någon som bestämmer sig för att vandra i ett särskilt farligt område.
  • Frasen "nyfikenhet dödade katten" härstammar från det faktum att katter är nyfikna, och att naturen tenderar att få dem i farliga situationer.
  • Någon som vill prova fallskärmshoppning kan varnas att "nyfikenhet dödade katten."