Vilka är Tillämpningar av Tri-band-teknik?

September 4

Många mobiltelefoner använder tri-band-teknik, så att de kan kommunicera på flera cellulära frekvensband. Detta gör det möjligt för dem att använda fler frekvenser om etern är alltför upptagen och ger dem möjlighet att arbeta i andra delar av världen där olika frekvenser används. Tri-band-teknik används vanligen med Global System for Mobile Communications (GSM) standarden som i USA, används av AT & T och T-Mobile.

Fyra frekvensband bär GSM-signaler över hela världen. GSM850, GSM900, GSM1800 och GSM1900 alla hänvisar till den ungefärliga frekvensen av bandet i megahertz (MHz), även om de faktiska kommunikationen sker på båda ändarna av den angivna frekvensen. Till exempel innehåller GSM850-bandet ett antal kanaler för både uppladdning och nedladdning och faktiskt spänner 824,2-894,2 MHz.

Olika delar av världen använder olika GSM-frekvensband. Medan GSM1900-bandet är utbredd i större delen av USA, är GSM850-bandet används också regelbundet, särskilt i avlägsna områden. Andra länder vanligen använda GSM900, vilket var den ursprungliga GSM-bandet, och har sedan dess expanderat till GSM1800-bandet också. Många länder använder också samma frekvenser som USA.

En telefon med tri-band-teknik kan kommunicera på tre av de fyra GSM-banden. Vissa tri-mode-telefoner som är utformade för USA verka på både GSM850 och GSM1900 banden, samt stödja GSM1800 för internationella resor. En värld resenären bör leta efter en tri-mode telefon som stöder GSM900, GSM1800 och GSM1900 som byter ut en del amerikanska förmåga i utbyte mot bättre internationell roaming täckning. En quad-band telefon kommer att stödja varje GSM-bandet, vilket eliminerar avvägning mellan amerikanska och globala prestanda som är nödvändigt att välja en tri-band telefon.

Förutom tri-band-telefoner, många tillverkare gör även tri-mode-telefoner. Dessa telefoner kan inte bara fungera på GSM-systemet, utan också på Code Division Multiple Access (CDMA) nätverk, till exempel de som används av Verizon och Sprint i USA, och på den analoga Advanced Mobile Phone Service (AMPS). Medan vissa tri-mode-telefoner stöder GSM, CDMA och AMPS, andra stöder bara två nätverkssystem med stöd för dubbla band för en av dem. Dessa telefoner är tekniskt dual-mode, dual-band-apparater. Internationella resenärer kan väl serveras med en av dessa telefoner som stöder både dual-band GSM-kommunikation samt AMPS för länder med äldre mobilnät.

  • SIM-kort för tri-band-telefoner.