Hur tar jag bort Sot från mattan?

September 10

Om du € re försöker ta bort sot från mattan, du € ll allmänhet behöver följa en ganska noggrann procedur. Enligt de flesta experter, är det första steget för att dammsuga området. Efter det är det vanligt att tillämpa någon form av fläckborttagningsmedel, och det kommer oftast något avsedd för fettfläckar. När fläckborttagnings har tid att göra sitt arbete, kommer du € måste badda området med en trasa för att få upp så mycket av fläcken som möjligt, och sedan använda färskvatten och badda igen. Denna metod är känd för att fungera bra eftersom det undviker att sprida eventuella fläckar vidare hela din matta.

Dammsugning först anses vara en av de viktigaste stegen när du försöker ta bort sot från din matta. Sot är mycket benägna att sprida runt, så om du sopa upp det med en kvast, kommer du förmodligen att göra en större del av din matta smutsiga i processen. Dammsugaren är i stånd att avlägsna sot utan att gnugga in det i mattan, och detta är dess främsta fördelen. För att få bästa resultat, rekommenderar de flesta experter börjar processen vid kanten av sot och arbeta inåt när du dammsuger. Vissa människor varnar också mot att använda dammsugare med rullande borstar på botten eftersom de kan hjälpa begrava sot i mattan fibrer djupare.

Många fläckborttagnings är kända för att bidra till att undanröja sot, men de som utvecklats specifikt för fett är kända för att ha den bästa rykte. Efter fläckborttagnings suger in i svärtade området, itâ € s vanligtvis mycket viktigt att inte använda en sveprörelse för att få upp fläcken. Detta beror på att torka kan hjälpa till att sprida sot runt, och det är precis vad du € re normalt försöker undvika. Mjuk blotching rekommenderas generellt, och itâ € s viktigt att vara noga med att inte överanvända de delar av tyget som får smutsiga under processen. I själva verket kan du ta en annan trasa tillsammans om jobbet är särskilt svårt så att du alltid kan blot med en ren trasa.

Det vatten som används i efterhand är i allmänhet bara ett försök att få ut det mesta av fläckborttagnings och läsk processer. Ibland alla dessa steg kanske inte tillräckligt, och du kanske måste överväga andra åtgärder. Det finns kommersiella ångtvättar tillgängliga som du kan köpa eller hyra, och dessa kan ibland hantera jobb som är för tufft för rengöring för hand. Om allt annat misslyckas, kan du också välja att ha din matta professionellt rengjorda.

  • Dammsugare fungerar bra för att ta bort sot från mattan.
  • Gummihandskar bör användas vid rengöring av sot.
  • Ångtvättar kan vara effektiva för att avlägsna sot från mattan.