Vilka är de bästa tipsen för att göra enkla efterrätter?

September 7

Göra enkla efterrätter är ett bra sätt att runda ut en måltid utan att spendera massor av extra tid och energi i köket. Några av de enklaste desserter av alla, såsom kakor och glass, kom färdiga och kan helt enkelt serveras till gästerna direkt ur förpackningen. Det är också möjligt att hitta lätt följa recept för hemlagade desserter, såsom kakor, pajer, kakor och custards. Det är en bra idé att se över några recept innan man beslutar om en som inte tar för lång tid och att det bara kräver ett par steg. Följ alla anvisningarna noggrant även när du gör en enkel efterrätt.

En sak en kock kan göra när du gör enkla desserter är att använda färdiga komponenter eller blandningar när det är möjligt. Det är inte svårt att baka en tårta från grunden, men det kräver att mäta ett antal olika ingredienser. Boxed mixar har alla torra ingredienser kombineras i rätt proportioner så att alla kocken måste göra är att lägga till olja, ägg och annan erforderlig vätska till mixen. Färdiga pajskal kan göra det extremt lätt att göra många olika typer av pajer eftersom det i många fall fyllningen behöver helt enkelt hällas i jordskorpan och sedan gräddas.

En annan sak att ha i åtanke när du gör enkla desserter är den tid en efterrätt tar att göra. En enkel efterrätt bör inte ta mer än 20 eller 30 minuter aktiv tid i köket, även om det finns några mycket enkla efterrätter som tar bara några minuter. Kockar bör dock uppmärksamma den totala tid det tar att laga något jämfört med den tid det tar kocken att förbereda skålen som en efterrätt med fem minuters förberedelsetid som bakar i en timme är fortfarande lätt att förbereda.

Kockar som funderar på att göra enkla efterrätter bör också välja recept som inte har många steg. En chokladkaka recept kunde ta en handfull steg eller dussintals beroende på komplexiteten i kakan. Ett sätt att bedöma hur enkelt en efterrätt är att göra är att titta på hur många steg det tar att göra det.

När du gör enkla efterrätter, bör kocken också ta hänsyn till hur lätt det blir att tjäna dessert. Cr & egraveme brûl & eacutee kan ha relativt få ingredienser och det kan ta bara några steg för att förbereda, men det måste brännas med en fackla strax innan den serveras. Flan och panna cota finns liknande desserter med enklare servering krav. När du gör enkla desserter, är det en bra idé att överväga några olika varianter av samma typ av dessert att hitta en som är lättare både att förbereda och servera.

  • Dessert mixar kan användas för att göra enkla efterrätter snabbt.
  • Flan är en enkel dessert gjord med en vaniljsås bas.
  • Mousse är en enkel choklad dessert.