Vilka är de olika typerna av Beam Design?

September 6

I byggteknik, är balkanalys avgörande för att bygga säkerhet. Det finns många olika typer av balk konstruktion att välja mellan. Det kan ibland vara utmanande för även de mest erfarna ingenjören att besluta om den bästa strålen för varje arkitektonisk struktur. Beam val måste ge den mest strukturell integritet möjligt. Olika former, storlekar, tekniker och material stödja olika strukturella belastningar. I-balk, flitch, fribärande och höft är några av de vanligaste typerna av balkdesign.

Höft typ av balk används mest i byggandet av bostäder tak. Hip balkar stödja den vinklade balken används i många hus tak konstruktioner. Höft balken är utformad för att stödja en triangulär belastning, såsom den i en lutande eller sluttande takram.

Konsolstänger används för att hänga strukturer såsom balkonger. Det mesta av den vikt fördelas på fundamentbalkar. Denna viktfördelning möjliggör en byggnad förlängning såsom en balkong att vara säkert stödjas. Cantilever balkar är också ibland till som en ändbelastning balktyp eftersom belastningarna alltid stöds huvudsakligen på ena sidan. Vissa broar är utformade med fribärande balkar i deras konstruktion.

Flitch balk konstruktionstyper är gjorda av lager av trä och stål, eftersom de är utformade för att vara stark och lätt. Eftersom flitch balkar inte är tillverkade av massivt stål, de är billigare än rena metall sorter. En flitch balk typ används för att spika fast på träkonstruktioner för att ge extra stöd. Rena stålbalkar kan inte spikas på trä, så fitch strålar har en klar fördel jämfört solid metall på trä fasader. Flitch balkar är utformade för att stödja vertikala belastningar.

I-balkar är den överlägset vanligaste typen av balk konstruktion som används i konstruktion; de är kända som universalbalken. I-balkar är kolumner som är raka i formen. De kan vara anordnade i olika stödmönster som kan bilda L, W, H och V former, bland andra. Rundade I-balkar som kallas C-kanaler kan också användas i vissa specialkonstruktionstillämpningar. I-balkar kan användas för att skapa långa spännvidder stöd i golv, väggar och tak.

Beam design mjukvara är ett analytiskt verktyg som används för att hjälpa till i valet av lämpliga balkar för en viss struktur. En balk kalkylator bestämmer vilken lastbalkar av en viss form och storlek kommer att stödja. Informationstekniken materialet och bygga inmatas innan de beräknas av balk design mjukvara.

  • Cantilever strålar används i vissa brokonstruktion.
  • Stålbalkar tillverkas i ett antal former och längder.
  • Stål I-balk.