Vad är CTI?

May 29

Datorer dessa dagar presterar allt fler funktioner som traditionellt har utförts på andra sätt. Ett exempel på detta är att använda en dator för att göra ett telefonsamtal. Detta kallas datortelefon integration, eller CTI.

En huvudform CTI som får mycket press i dessa dagar är VoIP, eller Voice over Internet Protocol. Denna teknik använder en Internetanslutning och en dator för att ringa ett samtal. VoIP är en form av integration, men det är ingalunda den enda.

En av de mer traditionella formerna av CTI är när en dator fungerar som ett callcenter. Datorer kan ta över platsen för mänskliga operatörer, till routing samtal från uppringaren mottagare. Och det är inte bara telefonsamtal. Denna teknik gör det möjligt för sändning och mottagning av fax och de tidigare nämnda Internet telefonsamtal. Detta inkluderar e-post också, eftersom överföringen av ett e-postmeddelande härmar ett telefonsamtal. CTI erbjuder också funktioner som är vanliga på icke-datorise telefoner, inklusive nummerpresentation, vidarekoppling, röstbrevlåda, och telefonkonferenser.

Tekniskt sett fungerar CTI via en dedikerad applikation som hanterar telefonsamtal varje steg på vägen. Detta gör naturligtvis möjligt arkivering och spårning av telefonsamtal data, inklusive uppringda, samtalslängd, kostnad för samtal, och så vidare. Huruvida användaren vill det eller inte, är dessa data där för att ta.

I sin enklaste form är CTI en person ringer en annan person och använder en dator för att koppla samtalet. I det här fallet, är tillämpningen oftast vad som kallas första person kontroll. Den person som gör samtalet styr sin form och funktion, och mottagaren behöver inte ha ett CTI program eller anordning för att ta emot samtalet.

Den mest komplexa formen av CTI är ett callcenter, som kan hantera hundratals, tusentals, eller miljontals samtal om dagen. Call center har normalt dessa enheter och applikationer allt, spårning, underlätta och arkivering telefondata. Detta kallas tredje parts kontroll, vilket innebär att varken den uppringande parten eller den mottagande parten har kontroll över processen men kontrollen vilar i händerna på call center.