Vad är en tandborste Machine?

June 7

En tandborste maskin används för att tillverka tandborstar. Några olika maskiner krävs för processen. I en fabrik som gör tandborstar, finns det oftast en tandborste maskin som formar de tandborsthandtag, en som fäster och trimmar borsten och en som förpackar tandborstarna i plastbehållare. Även om många tandborste tillverkare kommer att ha alla dessa maskiner, är det också möjligt för en fabrik att specialisera sig på endast en av dessa processer.

Det första steget i tillverkning av en tandborste är att skapa tandborsthandtaget. Historiskt sett har handtag gjorts av metall eller trä, men nu, på grund av betydelsen av täta tandborste ersättare, de är gjorda av plast. Enkla, manuella tandborstar och mer komplexa elektriska tandborstar kräver ett plasthandtag, även om de formar som används för att forma dessa olika typer av borstar är helt olika. Tandborsten maskin som bildar handtagen insättningar flytande plast i en form och sedan skjuter handtaget ut ur formen när den har stelnat. I byggandet av en elektrisk tandborste, kan en annan maskin användas för att installera de mekaniska komponenter, såsom en datorchips, strömförsörjning och kontrollknappar.

Efter handtagen är formade, är en annan tandborste maskin används för att fästa borsten. I moderna tandborstar, är dessa tillverkade av nylon eller plast. En specialiserad maskin, känd som en fyllningsmaskin, skjuter borsten i hål i huvudet på handtaget och sedan häftar dem på plats. En annan tandborste maskin, en beskärningsutrustning, trimmar bort ändarna på nylonborst så att de alla är rätt längd. I tandborstar med specialiserade borst, kommer denna maskin också trimma borsten i rätt vinkel.

Vid denna punkt, är tandborstarna färdiga, men de behöver fortfarande vara ordentligt förpackas så att de förblir sterila tills de är redo att användas. Enkla förpackningsmaskiner som helt enkelt tätar tandborsten i en plastpåse används ofta till rabatterade tandborstar medan mer komplicerade maskiner som behövs för att paketera tandborstar i hård plast eller kartong. Denna typ av tandborste maskin kommer att bilda behållaren till rätt storlek och försegla den runt tandborsten så att smuts och bakterier inte kan komma in i förpackningen.