Vad är Ballroom Skor?

May 30

Ballroom skor är dansskor utformade för att vara funktionella för både tillfälliga och konkurrenskraftiga dansare. De flesta är konstruerade för att vara halksäkert, med mocka läder-fodrade innersulor, stötdämpande medel avsedda att skydda dansare fötter och möjliggöra en viss grad av böjning. Dessutom balsal skor ofta kantas av mocka yttersulor för att skydda mot sladd och hjälper till att bevara dansgolv. Även om det finns ungefär lika många typer av balsal skor som det finns dansgolv som att använda dem, finns det två ledande typer för de mest populära stilar av dans: latin och grundläggande balsal. I båda stilarna, de mocka sula och ovandel i tyg allmänhet är anpassade för att matcha artisternas dräkter.

Med Latin dans, många skor är gratis- eller öppen tå för kvinnliga dansare, och män kan välja spetsad eller icke-spetsad skor tillgängliga i flera färgalternativ. Latin dansskor kan variera i hälen storlek för både män och kvinnor, beroende på stil och preferenser, men hälarna kan vara så hög som 2 inches (5,08 cm) för män och 3 inches (7,62 cm) för kvinnor. Manliga dansare som är kortare till växten än deras ballroom dance motsvarighet kan välja högre klackar, men professionella konkurrenters skor måste uppfylla de krav som organisationen där de konkurrerar.

Grundläggande balsal skor varierar i färg och är inte lika spännande som de latin stil balsal skor. De varierande danssteg innebär att grundläggande balsal skor tenderar att passa mer säkert, med spets-up remmar i motsats till många enkelspänd latinska dansskor. Klackhöjder är också lägre, omkring 1 tum (2,54 cm) för män och 2 inches (5,08 cm) för kvinnor; denna lägre höjd hjälper distribuera dansarens vikt jämnt.

Även modern sällskapsdans har funnits i mer än ett århundrade, ett antal populära danser blev mer standardiserad och lärde till en bredare publik på 1920-talet. Utvecklingen av balsal skor avancerade vid denna tid, men inte så många stil eller färgalternativ fanns tillgängliga. För tidiga professionella artister, skor bestod i huvudsak av mäns tvåfärgade svart och tan skor och kvinnors spetsad och mjuka färgade skor. På 1930-talet, tack vare filmlegender som Ginger Rogers och Fred Astaire, popularitet ballroom dance växte och skor blev ett måste för galor och evenemang.

Specifika sortiment av ballroom dance kräva en särskild stil av balsal sko för bästa prestanda. Den högra skon är också viktigt att livslängden för en artist fötter och hållning. Ballroom skor är designade för specifika dansstilar, ger sina egna unika fördelar utifrån de rörelser och aktivitet på dansgolvet.

  • För latin dans, de flesta kvinnor bär fri- eller öppen tå skor, medan män bär snören eller icke-knytas skor.
  • Ballroom skor bärs av både tillfälliga och konkurrenskraftiga dansare.