Vilka är de bästa tipsen för planterar Lemongrass Seed?

February 10

Den citrongräs anläggningen är en infödd växt av Malaysia, som vanligen används i asiatiska köket för att lägga till en Lemony smak till livsmedel och maträtter. Citrongräs är en tålig växt som kan odlas inomhus i krukor eller utomhus i subtropiska klimat. Groende citrongräs frön är en relativt enkel strävan, med de flesta växter att kunna växa i olika jordtyper. Tänk på att växten kan växa till upp till 5 fot (1,5 meter) hög, i det fall anläggningen kommer att odla inomhus.

Även om den härdiga, vuxen citrongräs anläggningen kan växa i olika jordtyper, är det viktigt att jorden har tillräckligt med näringsämnen för att stödja plantor. I ett frö fack, lägga till ett par inches (appx. 5 cm) av lika delar torv och kompost. Den torv ökar markens förmåga att hålla fast fukt. Lägga lite sand kommer mjuka upp jorden, vilket gör att citrongräs växa igenom med relativ lätthet. Tryck försiktigt fröna i blandningen tills de är täckta med jord.

Se till att lägga en ljus lager av vermikulit på planterade citrongräs fröet. Vermikulit är ett jordförbättrings, öka markens förmåga att växa starka, friska citrongräs växter. Om trädgårdsmästaren har svårt att få tag i vermikulit, sedan ett lager av stärkande kompost kommer att göra jobbet för att öka de näringsämnen i jorden. Den citrongräs frö kan potentiellt drunkna och ruttna om det är för mycket vatten i marken - se till att lätt dimma jorden med vatten varje dag.

Den citrongräs frö måste vara en i relativt varmt område på ca 70 ° Fahrenheit (21 grader Celsius). Öka den omgivande fuktnivån genom att linda fröet facket med klar plast. Vissa trädgårdsmästare kan göra misstaget att placera utsädet facket i direkt solljus - detta kommer bara torka ut fröna. Placering av frön i ett relativt varmt område med enstaka timmar i direkt solljus kommer att vara bäst. Håll plastfilmen fäst fröet facket tills fröna börjar gro från jorden.

När citrongräs utsäde har vuxit till att bli ca 3 inches (7 cm) högväxt, överföra fröet till en planter pott. Detta är en avgörande tidpunkt för fröet utveckling - fröet kommer vara ung och mottaglig för yttre angripare. Se till att jorden består av kompost, vermikulit, och planteringsjord. Den citrongräs blir mogna nog att lyckas i externa inställningar när anläggningen är ca 12 inches (30 cm) högväxt.

  • Så kallade West Indian citrongräs kan ha sitt ursprung i Malaysia.
  • En ljus lager av vermikulit på citrongräs frö kan vara till hjälp.