Vad är en Caramel Apple?

January 19

En karamell äpple, som kallas en kola äpple i Storbritannien och Kanada, är en söt behandla skapats genom valsning eller doppa en fräsch äpple i karamell. Spetsad på pinnar är karamell äpplen ofta rullade i nötter eller konfekt också. När äpplena är tillräckligt belagd, de svalna innan konsumtion.

Karamell äpplen är populära behandlar på festivaler och mässor, och de är vanliga i strandpromenad butiker i populära strand-semester städer. De njuter av högsta popularitet under hösten månaderna, eftersom denna tid sammanfaller med årliga äppelskörd.

Förr i tiden, var karamell äpplen som vanligen ges ut för att lura eller treaters på Halloween. Candy äpplen gavs till trick-or-trea också. Tyvärr, frågor om godis manipulering successivt ledde till utsättande av denna praxis. Dock är karamell äpple fortfarande allmänt älskad. Faktum är att många stormarknader bär karamell äpplen under hösten, och en del människor väljer att göra sina egna hemma.

En säljare för Kraft Foods, som heter Dan Walker, krediteras med att uppfinna karamell äpple på 1950-talet. Det är värt att notera att medan Dan Walker brukar krediteras med att uppfinna karamell äpple, vissa källor tyder på att han inte uppfinna det, men i stället bidragit till dess marknadsföring. Godis äpple, å andra sidan, kan ha uppfunnits i början av 1900-talet. Men ingen vet säkert när den uppfanns och av vem. Caramel har funnits sedan början av 18-talet.

En karamell äpple typiskt serveras med en pinne genom dess mitt, vilket gör det lättare att hålla fast och äta. Även någon typ av äpple kan användas för att skapa denna välsmakande behandla, de flesta människor använder Macintosh eller Granny Smith-äpplen. Med Granny Smith-äpplen är syrlighet sägs att skapa en önskvärd kontrast med den söta karamell beläggningen. Vissa människor har använt andra äpplen och funnit dem vara för söt när den kombineras med karamell.

Göra dina egna karamell äpplen hemma är oftast mycket lätt, eftersom den endast kräver värmer karamell och doppa dina äpplen i. Den svåraste delen av denna process kan vara att få äpplena att stanna på sina pinnar. CaramelApple kit kan normalt hittas i de flesta livsmedelsbutiker, vilket gör det möjligt att göra detta behandla hemma med lite förberedelser i förväg. Dessa kit innehåller vanligtvis pinnar och karamell som krävs. Allt du behöver lägga till är äpplena.

  • Äpplen.
  • Många människor gillar att använda skarp Granny Smith-äpplen för karamell äpplen.