Vad är några bra sätt att förbättra mitt ordförråd?

January 31

Förbättra ditt ordförråd kan göras i alla åldrar och alla nivåer av utbildning. Även studenter kan dra nytta av ett utvidgat ordförråd, vilket kommer att öka talad och skriftlig kommunikation samt att ge en djupare förståelse av alla språk. Ofta människor sporras att förbättra sina ordförråd genom ett stort test, men förbättra ditt ordförråd kan göras för roligt också. Läsa mer, spela ordspel och pussel, och tittar upp ord i ordlistan är alla bra sätt att lära sig nya ord.

Ett av de bästa sätten att förbättra ditt ordförråd är att läsa mer. Läsning är direkt kopplad med ett större ordförråd, särskilt om du söker upp böcker i obekanta genrer eller om obekanta ämnen. Facklitteratur inom en mängd olika områden kan lära dig nya ord och allmänna kunskaper, men läser skönlitteratur är också mycket välgörande. När du läser, anteckna främmande ord, slå upp dem, och skriva ner definitionen.

Spela ordspel är ett roligt sätt att lära sig nya ord. Spel som Scrabble och Boggle kommer att uppmuntra din hjärna att leka med ord och bokstäver, samt lära nya. Om du spelar med en öppen ordbok, kan du uppmuntra folk att prova ord de annars skulle vara rädda för att använda. De flesta ordspel är interaktiva, så att du njuta av företaget medan du utöka ditt ordförråd.

Ett annat sätt att förbättra ditt ordförråd är att göra ordpussel. De flesta tidningar inkluderar korsord, enkla kryptologi pussel och virrvarr som får successivt svårare hela veckan. Försök att åta sig att slutföra alla av ordet pussel varje dag, eller åtminstone försöka avsluta dem. Word pussel kan också göras i grupp, speciellt om du gillar konkurrens. Du kan köpa böcker av ordpussel av varierande svårighetsgrad för en annorlunda utmaning.

Ett enkelt sätt att förbättra ditt ordförråd är att använda ordboken. Skapa flash-kort av obekanta ord och praktisera dem på tåget, på bussen eller när du vaknar på morgonen. Försök att öva ord i en mängd olika miljöer så att du verkligen lära dem, och se till att använda orden i dagliga meningar också så att du kan växa vana vid att använda dem på rätt sätt. Om du hör någon som använder ett ord som du inte känner igen, be honom eller henne om det eller slå upp det.

Många webbplatser är dedikerade till att förbättra ditt ordförråd och du kan prenumerera på ordet för dagen funktioner, ordlekar, och andra roliga aktiviteter. Dessutom kan du hitta en gemenskap av personer med intressen som ditt. Om du försöker att förbättra din engelska ordförråd som en infödd talare, kan du kanske att möta upp med studiekompisar. Om du lär ordförråd på ett nytt språk, kan du hitta folk att tala och skriva med dig så att du kan förbättra dina kunskaper.

  • Göra ordförråd kort kan bidra till att förbättra ditt ordförråd.
  • Med hjälp av en ordlista kan hjälpa till att förbättra ordförråd.
  • Tidning korsord är ett roligt och utmanande sätt att förbättra ditt ordförråd.
  • Tryckt material såsom kalkylblad kan bidra till att förbättra ordförråd.
  • Reading är ett utmärkt sätt att förbättra ordförråd.
  • Många tidningar har korsord och andra pussel ord som kan förbättra en persons ordförråd.