Vilka är de olika typerna av Valthorn Cases?

March 23

Franska horn fodral kommer i en mängd olika former och storlekar för olika typer av valthorn, och för användning i olika situationer. I allmänhet är de fall utformade för antingen en fast horn som inte isär, eller en skruv klocka horn, som har en avtagbar klocka som gör hornet lättare att transportera. Franska horn fall kan indelas i två kategorier: hårda fall som gjutna för att passa formen på hornet, och mjuka fall, även känd som gig väskor. Oavsett vilken typ, är syftet med alla franska horn fall för att skydda instrumentet från skador under transport och lagring.

Den typ av horn kommer att avgöra om det behövs ett fast klock ärende eller en skruv klocka fallet. En fast klocka fallet är udda-formad: smal och torg i ena änden, blossade och runda på den motsatta änden, efter formen på instrumentet. Dess större storlek och udda form gör det svårt att stapla på en trailer, och denna typ av fall i allmänhet inte kommer att passa i overhead bagageutrymmen. Skruv bell fall är rektangulära och kan transporteras lättare på grund av deras mer kompakt storlek och enhetlig form.

Hårda eller stela valthorn fall kan göras för att rymma antingen en fast klocka eller löstagbart klocka valthorn. De består av ett styvt yttre skal, oftast gjorda av hård plast, glasfiber eller trä, med ett vadderat foder som håller hornet från näven runt i fodralet. De är tyngre och skrymmande än mjuka fall, men ger bättre skydd för instrumentet. Mjuka fall, även känd som gig väskor, är i allmänhet gjorda av vadderad läder eller nylon med dragkedjestängning. De är också utformade för att passa antingen fast klockan eller skruv klocka horn, men erbjuder den extra fördelen av lätt bärbarhet.

Nästan alla franska horn fall har fack för att hålla munstycken och andra tillbehör såsom reparationssatser, dämpar, noter och fällbara notställ. Några fall införliva dessa avdelningar i sin utformning, medan andra erbjuder löstagbara tillbehörsfall. Detta tillåter hornspelare att skräddarsy ärendet till hans eller hennes särskilda behov. Många fall erbjuder också en valfri axelrem eller ryggsäck fastsättning att göra bär horn lättare.

Välja vilken typ av valthorn fall att använda är mycket individuell för hornist, hornet, och den typ av transporter utnyttjas. En high school eller college hornspelare kan färdas oftast med buss och kanske föredrar en kraftigare hårt ensidig fall, eftersom hornet kommer sannolikt att resa på en släpvagn eller i undersidan bagageutrymmet på bussen. Den professionella spelare, å andra sidan, kan utnyttja luftfarten oftast och välja den mindre och lättare mjuka sidor fall. Detta gör att hornet transporteras som handbagage post, vilket minskar risken för skada, stöld eller förlust orsakad av flygplats bagagehantering.