Vad är metoden Pilates?

March 25

Utvecklad i början av 20-talet av tyska / grekiska innovatör Joseph Pilates, koncentrerar metoden Pilates på länken mellan kropp och själ, och betonar korrekt andning och förstärkning av de djupa kärn musklerna i höfter och överkropp. Pilates "systemet har sitt ursprung för att hjälpa åter världskriget veteraner återhämta sig och bygga upp styrka. Under senare år har det antagits av dansare och andra fitness entusiaster, och vunnit stor popularitet från 1980-talet på.

Metod Pilates fokuserar på postural anpassning, djupandning, kärna muskler, koncentration, kontroll, och precision. Som en filosofi, strävar den för en balanserad kropp som har styrka och flexibilitet utan att öka omfånget. Andnings aspekten av metod innebär djupa, kontrollerade andetag med tvångs utandningar som använder en viss rytm och åtfölja varje del av motion rutin.

Enligt Pilates "filosofi, kärnan muskler är kraftpaket av kroppen, med makt utgår från midsection till extremiteterna. Genom toning, stärka och stretching de djupa mag- och ryggmusklerna, syftar metoden Pilates för att bygga en balanserad kropp genom att arbeta dem tillsammans med axlar och bäckengördeln. De koncentrations, kontroll och precision aspekter av Pilates metod föreslår att varje rörelse av övningarna har ett syfte. Varje rörelse, oavsett hur liten, ska vara en integrerad del av hela träningspass. Målet är för ekonomin i rörelse för att bli näst natur, så mycket så att det bär över i vardagen.

Pilates 'tidiga experiment involverade använder bedsprings för progressivt motstånd, vilket innebär att ytterligare våren sträcktes, var desto mer ansträngning som krävs. De flesta av metod Pilates övningar fortfarande innebära progressivt motstånd snarare än vikter, med fancifully namngivna enheter, t.ex. reforma, Cadillac, giljotinen tornet, och Spine Corrector. Använda vissa poster, såsom balans bollar, vägda medicin bollar och band motstånd, Pilates övningar försöka bygga styrka och flexibilitet samtidigt. Även överkroppen övningar använder Pilates ring eller andra enheter är utformade för att ansluta till kärnan muskler och stärka dem också. Den klassiska Pilates metodanrop för de övningar som skall utföras i en viss sekvens, varigenom arbetsmuskelgrupper stationen genom stationen.

Generellt har Pilates visat sig vara användbar för alla åldrar och fysiska förhållanden. Det har också funnit användning i rehabilitering, där instruktörer gör justeringar i rutinen för att kompensera för fysiska begränsningar. Koncentrationen aspekten av Pilates har även visat sig användbar för Parkinson drabbade. Oavsett, har Pilates fångats på som en populär och effektiv träningsprogram och livsstil.

  • Metod Pilates fokuserar på grundläggande styrka.
  • Metod pilates fokuserar på djupandning.