Vad är en Piggyback Forklift?

January 13

En piggyback gaffeltruck är en maskin som monterar eller piggybacks, till den bakre änden av ett annat fordon för transport; när fordonet anländer till en viss plats, kan piggyback gaffeltruck vara avmonteras från värd lastbil och används för att lasta eller lossa gods till och från lastbilen. Denna typ av gaffeltruck ofta monterad på baksidan av flak lastbilar eller skåpbilar så att den kan användas för att lasta och lossa material på byggarbetsplatser, fabriker, magasin, detaljhandelsbutiker och mycket mer. Bladen hos den gaffeltruck används för att fästa lyft till trucken under transporten.

Den bakre delen av trucken effektivt skymd av piggyback gaffeltruck medan den är monterad, så hissen själv måste vara hårdkodade till trucken så bromsljus är synliga under körning. Hissen själv måste också säkras med säkerhetskedjor för att förhindra att piggyback gaffeltruck oavsiktligt demontering under transport. De specifika processer som används för att montera och demontera lyft kan variera beroende på tillverkare, men i allmänhet, förfarandena är ganska lika och back-up system är i placeras bör man monteringssystem misslyckas.

En av de mer vanliga piggyback gaffeltruck mönster har tre hjul, två på framsidan av fordonet och en i baksätet. Bakhjulet har huvudansvaret för styrningen, medan de två framhjulen är ansvariga för stabilitet under transporten pall. Hissen i sig är oftast mindre än andra typer av hissar så det är kompakt nog att transporteras lätt. Hissen är vanligen mycket lättmanövrerad, och kan lyfta lastpallar till höjden av truckens bädd. Det kanske kan lyfta pallar mycket högre än vad som liksom för enklare manövrerbarhet på plats.

Viktgränsen för piggyback gaffeltruck varierar efter modell. Dessa typer av hissar tenderar att ha lägre kapacitet vikt än andra, större truckar, eftersom de används för mer begränsade ändamål, även om detta inte innebär att de är sämre modeller. De har oftast luftfyllda däck för extra stabilitet och manövrerbarhet, speciellt på grov eller stenig terräng, i motsats till solida gummidäck som inte är lika flexibelt eller manövrer på ojämna ytor. Liksom andra typer av hissar, sannolikt har en säkerhetsbur som skyddar föraren från fallande föremål samt skador till följd av rollover olyckor, som är möjliga om hissen är överbelastad av piggyback gaffeltruck.