Vad är en Coffee?

October 7

Även känd som ett kafé eller Café är ett kafé en restaurang som serverar varma drycker. Denna typ av restaurang ses ofta som en plats att vara social. Vissa kaféer tillåter besökarna att stanna längre tid att läsa, arbeta på sina bärbara datorer, eller helt enkelt interagera med andra gäster. Vad som utgör ett kafé, vad folk brukar göra det, och vilken typ av varma drycker serveras förutom kaffe skiljer sig mellan länderna. Historien om caféer är utbredd med religiös och kulturell betydelse.

Medan de flesta etablissemang tjänar vanligtvis en traditionell hett kaffe, är de inte begränsade till att betjäna en enda typ av dryck. Caféer serverar ibland en mängd specialkaffe och espresso och, i en mer begränsad kvantitet, frukost och dessert livsmedel. De typer av livsmedel tillgängliga är typiskt lätta snacks och bakverk såsom kakor, croissanter, eller de lokala motsvarigheter. Vissa caféer erbjuda ett bredare utbud av mat, ofta med smörgåsar, men detta är inte nödvändigtvis normen, även om det varierar beroende på region. Caféer runt om i världen varierar kraftigt i vad de erbjuder; exempelvis i Mellanöstern, smaksatt tobak vanligt förekommande.

Skälen människor går till en kaffehusen är rikligt och ibland inte ens ingår dricka kaffe. Kaféer är ofta en gemensam samlingsplats för en viss lokal. Till exempel kan en person möter en grupp vänner på ett kafé för att umgås och prata efter jobbet. Dessutom har många människor går till caféer för att läsa eller umgås med andra människor utan att direkt interagera med dem. Ibland denna typ av umgänge sker helt enkelt eftersom människor känner sig bekväma i atmosfären av deras lokala kafé.

Med tillkomsten av trådlösa Internet-kopplingspunkter, har caféer blivit ett vanligt sekundär eller ens primära platsen för arbetet för vissa människor. I vissa utvecklade regioner i världen, till exempel USA, människor som kan arbeta utanför ett kontor föra sina bärbara datorer till ett kafé och arbeta bort den trådlösa anslutningen. Regler om att spendera längre tid i ett kafé utan att beställa något varierar, och många perspektiv på etikett av att arbeta i ett kafé finns.

Medan caféer är oftast en ganska avslappnad social miljö, historiska betydelse och modern funktion varierar från region till region. Till exempel, under 1700-talet i England, caféer ofta delat med klass och yrke. I USA har vissa religiösa organisationer grundade caféer att tillhandahålla en miljö för aktiviteter som bibelstudium utanför den traditionella kyrkan miljön.

  • Croissanter och andra bakverk kan säljas till ett kafé.
  • Vissa går till caféer för att studera och göra skolarbete.
  • Espresso är en populär dryck på de flesta caféer.
  • Kaféer är en populär plats för vänner eller arbetskamrater att umgås.
  • Caféer behöver vanligtvis leveranser som pappersmuggar och lock.