Hur kan jag bli av med fruktflugor?

October 8

Bananflugor är dessa små flugor du ofta hitta svävar över din fruktskål eller runt din diskbänk avlopp. Medan de inte biter eller på annat sätt skada människor, de är ganska grov, eftersom de gör fluglarver. Att bli av med dem kan vara förvånansvärt svårt eftersom de är så små. Men med lite ansträngning, kan du vara fri från dem på nolltid.

För att bli av fruktflugor, gör din första steget att bli av vad som lockar dem: mat som de kan häcka. Täck ditt fruktskål eller förvara frukt i kylskåp. Sopa upp alla smulor och torka ner alla räknare som kan ha matrester på dem. Rensa ditt avlopp av all mat, och se till att din papperskorg har ett lock. Kassera övermogen frukt, särskilt bananer, eftersom de är en bananfluga dröm.

Rengör noggrant för att bli av fruktflugor. Torka upp spill med en gång, och tvätta kökshanddukar och handdukar maträtt ofta. Undvik att lämna omkring smutstvätt när du har en bananfluga angrepp. Aldrig sätta sopor av något slag i din papperskorgar. Rengör tätningar av ditt kylskåp och under och runt din spis och diskmaskin.

När du har städat upp och gjort ditt hem ogästvänliga för fruktflugor, är det dags att bli av med dem som redan har invaderat. Besprutning är inte din bästa insats, eftersom du förmodligen hamna sprutning dina rätter, mat, och livsmedelsberedningsytor också. Använd i stället en fälla.

En fälla som kan hjälpa dig att bli av med fruktflugor innebär en skål, plastfolie, och balsamvinäger. Sätt en skinnfri bit frukt i skålen med ättika; Se till att frukten är gammal nog att det börjar ruttna eller är åtminstone på väg att göra det. Täck skålen tätt med plastfolie, och inte lämna några veck. Använd sedan en gaffel för att peta små hål i plasten. Om hålen är tillräckligt små, kommer flugorna komma in, men de kommer inte att kunna manövrera tillbaka ut igen.

Du kan också använda en flaska fälla. Börja med en stor, plastsodaflaska. Häll i lite vinäger (en tratt kan hjälpa) tills den nedre 1 tum (2,54 cm) eller så är täckt. Lägg sedan ett par droppar diskmedel i ättika. När dina små skadedjur försöka landa, kommer de fastnar i vätskan. Andra kommer helt enkelt fastna i flaskan.

  • Lämnar smutstvätt runt kan locka fruktflugor.
  • Tätningarna i kylskåp bör rengöras så att det inte drar fruktflugor.
  • Fruktflugor.
  • Mogna bananer kan attrahera fruktflugor.
  • Smutsiga rätter kan locka fruktflugor.
  • Vissa människor använder flugpapper för att hjälpa till att kontrollera frukt flyga infestationer.
  • Bananflugor leva på och äta mogna och jäsande frukt.