Vad är en Valance?

October 8

Ordet "Valance" kan användas för att beskriva många saker, men i heminredning, beskriver det olika stilar av fönster behandlingar. En kappa är vanligtvis en kort gardin eller duk som täcker bara den övre delen av ett fönster samt alla fönster behandling hårdvara. Den senare är den viktigaste funktionen, och en kappa kan användas för detta ändamål på egen hand eller tillsammans med gardiner, eller persienner.

Med hjälp av en kappa är ett bra sätt att förbättra utseendet av persienner, inte bara för att det döljer hårdvaran, utan också på grund av att flödet av tyget mjukar upp de hårda linjer. Det är också ett bra sätt att lägga till ett stänk av färg, eftersom mörkarna tenderar att vara neutral. En annan god användning är att behandla fönster som är inställda på udda vinklar eller de som är mindre eller på annat sätt skiljer sig från andra fönster i rymden.

En kappa kan också användas som den enda formen av fönster behandling. Vissa husägare föredrar att inte skymmer sikten eller för att ge mer naturligt ljus för att filtrera in i utrymmet. En enkel Valance kan också hjälpa ett litet rum känner sig mer öppen och luftig än mer avancerade solskydd. Det är ett bra alternativ om sekretess är inte ett problem med ett visst fönster eller en uppsättning fönster.

Ibland människor använder termerna "taklist" och "Valance" omväxlande, även om det finns en skillnad. En taklist i allmänhet gjorda av styva material och sedan målas eller täckas med samordnande tyger eller trim. Det alltför används för att dölja gardinstänger och annan hårdvara. En kappa, å andra sidan, är gjord av tyg, som ofta motsvarar andra behandlingar.

Det finns många olika stilar såsom ballongskärmkanten, det veckade skärmkanten, och bylte eller Jabot, till exempel. En ballong Valance har lager och ofta filler placeras mellan skikten För en utförligare, mer dimensionell look. En veckad Valance får använda en låda veck, som är fyrkantig, en klämd veck, som är som den som finns på högkvalitativa draperier, eller ett avstånd veck, vilket inkluderar färre veck som har samma avstånd mellan dem. Den bylte stilen är längre i varje ände upp i mitten, medan jabot är en draperad effekt, vilket kan vara antingen strukturerad eller ostrukturerad.

En kappa ofta gynnas av gör det själv dekoratör eftersom det är så enkelt och billigt att göra. Det kräver endast en liten mängd av tyg, och en grundläggande plan kappa kräver endast sy några raka linjer. Göra skärmkanterna är ett bra sätt att lägga till en fräsch, ny touch till befintlig inredning.

  • Gardinkappor täcker endast den övre delen av ett fönster.