Vad är skillnaden mellan Spara och Hamstring pengar?

August 15

Uppmärksamhet nyligen ges till hamstring som en känslomässig störning har väckt frågan om det finns någon signifikant skillnad mellan att spara pengar och hamstring pengar. Medan linjerna mellan de två situationerna kan ibland ter sig något fint, det finns en viktig skillnad som kretsar kring uppsåt eller orsaken till ackumulering av finansiella reserver. Beroende på orsaken till att ackumulationen kan verksamheten anses ansvarig och produktiv, eller vara extremt skadligt för välbefinnande individen eller familjen involverad.

När du sparar pengar, finns det normalt ett specifikt syfte eller uppsåt i åtanke. Detta syfte kan vara kortvarig eller långvarig karaktär. Till exempel kan en familj inrätta ett sparkonto som ett sätt att rädda medel för en kommande semester. Alternativt kan ett hushåll väljer att konsekvent sätta in pengar på det kontot som ett sätt att spara en handpenning för ett hem, en ny bil, eller något annat mål. Spara till pensionen anses också vara en målmedveten strategi som är produktiv och ansvarsfull.

Däremot hamstring pengar har inget annat syfte än att samla finansiella resurser. Det finns ingen avsedda mål för de medel som finns avsatta, och inga planer på att använda sig av de pengar vid någon framtida tidpunkt. Folk som sysslar med hamstring pengar kommer ofta avstå nödvändigheter för att lägga till lite mer till deras sparkonto, såsom mat eller kläder. Det är inte ovanligt att en hoarder att avstå att köpa hälsa eller livförsäkring, även om dessa resurser kommer sannolikt att vara till nytta någon gång i framtiden.

Hamstring pengar innebär en ohälsosam besatthet ackumulering av finansiella reserver. Precis som alla typer av hamstring sjukdomar sporrar folk att samla saker de donâ € t verkligen behöver, kommer sannolikt att utlösa en kortsiktig explosion av goda känslor aktivitet hamstring pengar. Detta är inte helt olikt någon som horder ägodelar när de stöter på en försäljning och inköp som är på en djup rabatt. Denna emotionella höga följs ofta av en period av deprimerade tankar när insikten slår att försök att rädda producerade inte längre varaktig tillfredsställelse.

För människor som lider av någon form av hamstring sjukdom, är det viktigt att identifiera de bakomliggande orsakerna för verksamheten. När dessa orsaker har identifierats och de frågor som ledde till hamstring löses, kan individen börja njuta en högre livskvalitet än en gång. I fallet med alla som engagerar sig i hamstring pengar innebär det ofta ompröva det sätt de ser pengar och lära sig att hantera både sparande och utgifter på ett sätt som är balanserat, ansvarig, och inte motivera den enskilde att göra utan förnödenheter eller sätta undan pengar utan att upprätta någon typ av slutliga målet eller användning för de pengarna.

  • Hamstring pengar har inga ekonomiska syfte än att bara få mest pengar möjligt.
  • Spara pengar är typiskt målmedveten i väntan på livet förändras.
  • Sparkonton kan fastställas för en specifik anledning, till exempel en semester eller utbildning.
  • Pengar hamstrare kan lagra pengar i behållare i hela deras hus.
  • Spara pengar görs vanligen med ett mål i sikte, som betalar för college kostnader.