Vad är Dark Side of the Moon?

August 16

Det finns två olika betydelser för frasen "den mörka sidan av månen," när man diskuterar astronomi snarare än Pink Floyd. I teknisk mening, astronomer använda den för att hänvisa till den sidan av månen som inte belyses av solen. Placeringen av den mörka sidan av månen ändras beroende på var månen befinner sig i sin bana. Vissa människor felaktigt nämna hänvisar till den bortre sidan av månen som den mörka sidan, den sida av månen som vi aldrig ser från jorden på grund av ett trick av förhållandet mellan månen och jorden.

Flera faktorer samlas för att orsaka den bortre sidan av månen att möta borta från jorden, inklusive banor båda organen. Som månen kretsar kring jorden, tidvattenkrafter samverkar mellan de två för att tvinga en sida av månen för att alltid möta jorden. Funktionerna i denna sida av månen är bekant för många människor på jorden, med många kartor och fotografier tillgängliga för personer som vill lära sig mer om detaljerna i nära sidan av månen. Många människor är förvånad över att den bortre sidan av månen skiljer sig radikalt från den närmaste sidan, som bevisades när rymdskepp tog fotografier av den.

Den bortre sidan av månen är djupt urkärnade grund av kollisioner med asteroider och meteorer. Några av dessa gropar är ganska stora; Sydpolen-Aitken Basin, till exempel, är ökänt enormt. Det tros vara den största meteoritnedslag i solsystemet. De djupaste gropar och kratrar på månens yta kallas maria, efter det latinska ordet för "hav", eftersom tidiga astronomer trodde att månen var täckt haven. Eftersom den bortre sidan av månen möter aldrig jorden, har vissa astronomer diskuterat att installera en radioteleskop på det med avsikt att studera universum utan störning från sändningar på jorden.

Som månen kretsar kring jorden, är olika delar av det upplyst av solljus. När månen är mellan jorden och solen verkar det helt mörkt, och när den rör sig, mer av sin yta reflekterar ljus, vilket gör att månen tycks växa i storlek tills det blir fullt, helt upplyst av solen. När månen är full, är den mörka sidan av månen också den bortre sidan av månen, men annars de två begreppen är inte utbytbara. Som månen rör sig ut ur fullt, försvagas den eller krymper i storlek tills det blir mörkt igen, och den bortre sidan av månen är den sida som är helt upplyst, även om vi inte kan se det.

Förvirringen mellan den mörka sidan av månen och den bortre sidan av månen är vanligt. Många människor använder termen poetiskt beskriva extrem isolering, i vilket fall "mörka" tenderar att skanna bättre än "långt". Astronomer uppskattar det kraftigt när människor använder termerna korrekt, eftersom de gör i själva verket avser olika saker.

  • Kommersiella radiosignaler inte skulle kunna störa arbetet i en radio telelscope array som hade satts upp på den bortre sidan av månen.
  • Flera faktorer orsakar den bortre sidan av månen att möta bort formen Jord, inklusive banor båda organen.
  • Månen.