Hur väljer jag det bästa Retinol Gel?

August 7

Oddsen är om du försöker att välja den bästa retinol gelen, du försöker förbättra utseendet på din hud. Med detta i åtanke, vilket gör det bästa valet - det rätta valet - för din hud är viktigt. Med en mängd retinol geler tillgängliga och varje lovande optimala resultat, välja det bästa är ingen lätt uppgift. Många faktorer, inklusive ingredienser, hudtyp och budget, bör alla betraktas som du granska kosmetika disken för bästa retinol gel för din hud.

Retinol, ett vitamin A förening, är en antioxidant - ett ämne som neutraliserar fria radikaler och hjälper till att motverka vardags skador som orsakar hudskador och rynkor. Retinol gel är ofta effektivt ensamt men typiskt kombineras med andra närande ingredienser, såsom hydroxisyror, kinetin, koppar peptider och koenzym Q10. Titta efter dessa aktiva ingredienser som du skummar etiketterna på blivande produkter, men tänk på att den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) inte utvärdera kosmetiska produkter, så deras effektivitet är osäkert.

Den tid på dagen som du vill använda din retinol gel bör hjälpa dig att begränsa din sökning. Retinol geler finns i olika formler, inklusive dagtid och nattetid sorter och geler som utformats speciellt för huden runt ögonen. Hud genomgår en restaurering och reparationsprocessen på natten, så många tror en nattliga produkt - en som fungerar i samklang med kroppens klocka - är mest fördelaktigt.

Nattetid retinol geler behöver inte vara skiktad med andra kosmetika och krämer, som kan bidra till att förbättra deras effektivitet och minska risken för hudirritation. Om en dagtid gel verkar mer tilltalande, ska produkten innehålla tillsats solskydd, eftersom retinoid ingredienser kan göra huden känslig för solen. Experter rekommenderar brett spektrum solskyddsmedel, vilket betyder att den blockerar både UVA och UVB-strålar, med en solskyddsfaktor på minst 15.

Riktade ögon geler kan hjälpa om morgonen svullnader och ringar under ögonen är ett problem. Huden under ögonen är tunnare och känsligare än andra områden, så att folk med känslig hud kan uppleva irritation. Det finns ingen garanti för att en produkt, även en som din bästa vän avgudar, kommer att vara skonsam mot din egen hud.

Vissa kvinnor känner en produkts prislapp är ett tecken på dess kvalitet. Det finns en viss sanning i denna teori, eftersom recept geler innehåller högre koncentrationer av aktiva ingredienser och är ofta prissatta högre, är det inte alltid en korrekt mätning. När man jämför produkter, ignorera priserna och undersöka etiketterna istället.

I slutändan kan det bästa retinol gelen inte motverka en ohälsosam livsstil. Att få ordentlig sömn, motion och bibehålla en hälsosam kost - en som innehåller en mängd olika vitaminrika frukter och grönsaker - är det bästa anti-rynk formel. Kombinera goda vanor med en stor retinol gel för bästa möjliga resultat.

  • Retinol gel.
  • Det bästa retinol gelen kan inte motverka en ohälsosam livsstil.
  • För att effektivt minska rynkor, måste en produkt innehåller en stor andel av retinol.