Vad är ett sjukhus Joint Venture?

July 30

Ett sjukhus joint venture är ofta ett kompanjonskap mellan en enskild läkare eller grupp av läkare och en större sjukhus. Det kan också finnas ett samband mellan en skattebefriad sjukhus och en vinstdrivande anläggning. I en typisk överenskommelse, använder den professionella eller grupp sjukhusanläggningar för att göra affärer med bibehållen oberoende ställning. Ofta ett sjukhus kommer att ordna flera joint ventures med läkare för att skapa en blomstrande anläggning med flera alternativ för patientvård.

Det finns flera fördelar för läkare som deltar i ett sjukhus samriskföretag. Denna typ av arrangemang kan ge yrkesverksamma tillgång till utrustning, tjänster och faciliteter som annars skulle vara för dyrt för en enskild utövare. Partnerskap med en större organisation kan också ge läkarna större synlighet och tillgång till fler patienter genom generella annonsering. Att vara baserad i en större anläggning kan också ge enskilda läkare bättre tillgång till andra personer vars tjänster kan vara användbara som kompletterande eller alternativ behandling.

En medicinsk anläggning kan också dra nytta av att samarbeta med en läkare eller en grupp på ett sjukhus samriskföretag. Med ett tillräckligt antal samarbeten, kan ett sjukhus locka patienter som söker flera alternativ för vård. De kan också dras till bekvämligheten med att ha heltäckande tjänster tillgängliga på ett ställe.

För att skapa en framgångsrik sjukhus samriskföretag, finns det flera saker som normalt anses. Förutom referenser och gedigen medicinsk praxis erfarenhet och kompetens, bör en potentiell läkare partner kunna adressera en befintlig medicinskt behov i samhället. Marknadsundersökningar kan hjälpa till att avgöra vilka populationer mest behöver service och vilken typ av vård de kräver i allmänhet. Det är också viktigt att båda sidor av partnerskapet kommunicera tydligt och förstå vad varje förväntas bidra till satsningen.

En vinstdrivande anläggningen kommer ofta in i ett sjukhus joint venture med en skattefri anläggning i syfte att spara pengar eller öka poolen av tillgängliga läkare. Kombinera anläggningar och deras resurser kan också öka sin marknadsföring makt, medicinsk erbjudanden och gemenskap når mer effektivt än de enskilda enheterna. Känd som hela sjukhus ventures, kan dessa partnerskap även öka konkurrenskraften och marknadsandelen för alla inblandade parter. För en kämpande skattefri sjukhus, kan ett joint venture vara ett sätt att behålla någon finansiell, strategisk och administrativ kontroll samtidigt öka tillgången på medicinska resurser och tillgängligt kapital.

  • Ett joint venture är ett partnerskap mellan en större hälsoanläggning, som ett sjukhus, och oberoende vårdgivare.