Hur man väljer ett rum för din hemmabio

August 3

Att välja ett rum för din hemmabio spelar en stor roll i att optimera hemmabioupplevelse. Det är särskilt viktigt att välja rätt rum eller plats om du har begränsat utrymme. En fullständig teaterinstallations hem kan vara överväldigande i ett litet hem. Placera en 19-tums TV är helt annorlunda från att placera en storbilds-TV med sex (eller fler) högtalare och tillhörande A / V-växel.

Definiera din hemmabio utrymme är ett nödvändigt första steg. Om det enda stället att sätta en TV är på manteln ovanför spisen, då du tittar på en platta (plasma eller LCD) TV och inte mycket annat. Om du måste passa hela systemet i hörnet av vardagsrummet, smalnar att sökningen liksom. Du vill inte köpa en hemmabio som bara inte kommer att passa in i ditt hem och din livsstil. En hemmabio handlar om att skapa en teatralisk atmosfär, så välj dina utrymmen och arbeta därifrån.

Här är en lista över saker att tänka på när man fastställer rätt plats för din hemmabio:

  • Ljussättning: Mängden omgivande ljus i ett rum, dag eller natt, kan väsentligt påverka upplevelsen. Ett mörkt rum gör rummet självt försvinner när du tittar på en film, som gör det möjligt att ett uppskov med misstro du kan sträva efter. Tänk på hur ljus från andra rum eller gatubelysning kan påverka upplevelsen.
  • Mått: Perfekt kvadrat rum kan skapa besvärliga ljudmönster. Det bästa stället att sätta mittpunkten i ditt system - TV-skärmen - är längs kortvägg ett rektangulärt rum, helst en vägg utan fönster eller dörrar på den. Helt slutna rum är bäst för ljud. Du kan dra tunga gardiner över en öppen vägg när du tittar på skärmen.
  • Ljud: Människor placera vanligtvis en soffa mot en vägg, men i en hemmabio soffan ska ha tillräckligt med utrymme bakom den så att ljudet kan komma i ryggen och verkligen omger dig. Den ideala positionen för sittplatser är mot mitten av rummet.
  • Bild: Sitt tillräckligt nära skärmen för att maximera den upplevda storleken på bilden, men inte så nära att du ser en kornig bild från linjerna på TV-apparaten. Ju större skärmen, ju längre tillbaka du måste vara för att inte se linjerna. Också tänka vinkel visning - alla skärmar har en föredragen vinkel visning.
  • Väggar: En dämpad färg eller väggbeklädnad - bokhyllor är idealiska - absorberar ströljus. En mörkgrå eller svart rum är bäst, eller en med tunga, färgade draperier. (Nu vet du varför du ser alla dessa draperier och heltäckningsmattor väggar i teatrar!) Det sista du vill ha är en ljust färgad högblank färg som reflekterar ljus. Tänk också om att ta bort eller täcka speglar och inramad bild glas; de gör samma sak.

    Ta del av de främre och bakre väggytor eftersom i allmänhet du vill styra hur ljudet reflekteras dessa ytor. Den bakre väggen bör vara lite reflekterande att hjälpa till att bygga en mer allmän ljudfält bakom sittgrupp.
  • Golv: Japp, golv, alltför. Bare kakel eller trä orsakar akustiska reflektioner som förstöra din ljudfält. En bra matta kan absorbera herrelösa ljud som kan påverka ljud skärpa.
  • Stray brus: Lyssna noga på ditt rum för vanliga störande ljud, till exempel en klocka som tickar eller ett akvarium pump. Överväga att flytta dessa enheter om du kan. Om ljudet är extern, till exempel från torktumlaren eller bricka, anser några billiga absorberande tapeter för att dämpa den.