Hur planerar jag en Alkoholism intervention?

November 6

När en alkoholist kvar i fullständig förnekelse om hans sjukdom och hur det påverkar honom och människorna omkring honom, familj, nära vänner och kollegor kan välja att iscensätta en alkoholism ingripande. En intervention är en process som innebär att konfrontera en alkoholist på ett kärleksfullt sätt att få honom att ta emot hjälp för sitt problem. För att iscensätta en lyckad alkoholism ingripande, det finns särskilda riktlinjer som bör följas.

Det första du bör göra när du planerar en alkoholism ingripande är att utbilda deltagarna om sjukdomen alkoholism innan en konfrontation. Utbildning om alkoholism hjälper deltagarna att förstå beteendet hos deras alkoholist och hur missbruk påverkar människor som lider av det. Utbildning fungerar också som ett medel för deltagarna att lära sig hur man skall närma sina nära och kära utan att få arga, attackera dem och sätta dem på defensiven.

En annan viktig riktlinje för en alkoholism ingripande är platsen. Interventionen måste ske på neutral plan. Alkoholisten blir defensiv, om han känner sig attackerad i sitt eget hem. Om han känner hans familj, vänner och kollegor är upp till något i sina hem, kan han bara lämna. Neutrala markstyrkor deltagarna i interventionen och alkoholisten att behålla lugnet, coola och samlas.

Människor inbjudna att delta i interventionen bör begränsas till nära vänner, familj och kollegor, när det kan vara lämpligt. Alkoholisten har redan lärt sig att dölja sin vana och hemligheter i vissa situationer. För att nå honom, är det nödvändigt att fylla interventionen med människor som verkligen älskar och bryr sig om sin återhämtning och även med människor som är nära honom vem han egentligen har skadat.

Slutligen bör interventionen inte vara längre än 60 till 90 minuter. Längre sessioner skapar atmosfär för känslorna att gå över styr. Ilska kan blossa från alla parter. Likaså medkänsla mot alkoholisten och medkänsla från alkoholisten mot de människor han kan ha skadat minskar när interventionen varar för länge.

Innan konfrontera en älskad, bör dessa människor som planerar en intervention rådfråga en drog- och alkoholmissbruk specialist. Dessa yrkesgrupper är erfarna med beteendet hos alkoholister och regelbundet genomföra formella interventioner. Även om det inte är nödvändigt att ha en specialist närvarande under ett ingripande, är det starkt rekommenderat. Åtminstone kan en specialist vägleda familj och vänner för en alkoholist genom rätt åtgärder av en alkoholism ingripande.

  • Personer som deltar en intervention bör ha en tydlig förväntan på vad som behöver diskuteras.
  • Dricka blir ett problem så snart som det påverkar en persons liv och relationer negativt.
  • Frekvent drickande kan vara ett tecken på alkoholism.