Hur man spelar DVD-skivor på en HDTV

October 28

DVD ger en bra bild när du spelar upp den på en HDTV (med hjälp av en progressiv scan DVD-spelare), men är inte en sann HD-videokälla. DVD ger dig inte samma kvalitet på bild som en full-on HDTV-signal (som kommer in över en sändning TV-signal eller från din kabel eller satellit leverantör) kan ge.

Varför inte traditionella DVD "gör" HDTV?

  • HDTV var inte avslutats och på marknaden när DVD utvecklades, så DVD var utformad för att fungera med de TV-apparater av tiden (som fortfarande majoriteten av tv idag).
  • HDTV kräver massor av digitala data. Använda traditionella NTSC-signal, kan du montera en två timmars film bekvämt på en dvd, men du skulle inte kunna passa mer än en bråkdel av den filmen på en dvd om det kodas som en HDTV-signal.

Uppkonvertering är ett sätt att få DVD-spelare för att producera något som HDTV-bilder, men videon matas från dessa spelare i din display är inte sant HDTV. För att få riktig HDTV, tillverkare måste gå bortom den traditionella DVD. Blu-ray står att nästa steg i att föra HD till skivor.

Tills du är redo att investera i en Blu-ray-spelare, kan du få en bra, widescreen erfarenhet med en DVD-spelare som kan konvertera upp med en HDMI-anslutning till din HDTV. För att få ut det mesta av din HDTV, dock överväga Blu-ray.