Vilka är de olika typerna av Serverings skedar?

October 22

Serverings skedar är redskap som används för att ta bort mat från en huvudrätt till enskilda plattor. Det är oftast lätt för en person att identifiera en serveringssked, eftersom denna typ av redskap är mycket större än en sked som används för att äta. Vissa människor väljer tjänstgör skedar baserade på praktiska, medan andra människor kan köpa snygga servering skedar specifikt för att skapa en snygg bordspresentation när underhållande gäster. Det finns flera typer av skedar som anses betjäna redskap. Några av dessa redskap inkluderar en standard serveringssked, träslevar, slevar och slitsade skedar.

Traditionella tjänstgör skedar är större än både teskedar och matskedar. En typisk servering sked har också en längre handtag så att folk vid bordet lätt kan servera sig själva andra help. Skedar avsedda för servering också är oftast djupare och rundare än en äta sked. Serverings redskap kan göras av många olika material, allt från billig plast för dyra silver.

Träslevar är ofta förknippade med matlagning, men de kan också användas för servering. Livsmedel som sallader och kalla pasta kan serveras med träslevar. Trä sallad skedar ibland säljs i set med stora trä serveringsgafflar. Något mindre trä tjänstgör skedar också kan komma till hands för bord med en spridning av kalla aptitretare. Dessa skedar kan användas för gäster att tjäna sig föremål såsom oliver eller salsa.

Slevar också betraktas som en typ av servering sked. En mycket lång handtag är en viktig del av en skänk, eftersom denna funktion gör det lätt för en person att säkert ta bort en het servering av soppa från en djup kruka. En skänk är vanligtvis den djupaste av alla tjänstgör skedar, eftersom den är avsedd för servering livsmedel såsom soppa, havregryn och gryta. Vissa typer av skänkar kommer ha böjda toppar eller öppningar på toppen av sin handtag så att de kan hängas från ett rack när den inte används.

Slitsade skedar används för att platta livsmedel som har blötläggning i en vätska. Frukt sallader serveras ofta med slitsade tjänstgör skedar. När en person använder en hålslev för att tjäna någon, är det viktigt för servern att komma ihåg att ta en stund att lätt skaka sked över serveringsskål för att få överflödig vätska rinna ut ur sked. En person som serverar mat för snabbt med hjälp av en hålslev riskerar att få saft eller vätska på bordet eller på en gäst.

  • En skänk är en typ av sked avsedd för servering för vätskor som soppor och brunsås.
  • Fruktsallad serveras ofta med en hålslev.