Rengöring soffan Kuddar

February 27

Låt oss säga att du har en av dessa soffor som kan tas isär. Dynorna är inte knutna och omslagen zip off. Om du känner för att det är dags att tvätta dessa omslag, helt enkelt ta bort dem från skum eller vadd dyna och tvätta dem i tvättmaskinen med vanligt tvättmedel. Den typ av cykel och vattentemperatur du kommer att använda beror på materialet soffan är gjord av. Maskintvätt och plats behandling bör ta hand om smärre fläckar och allmän dinginess.

Kanske har du en soffa som inte har löstagbara dynor. Om klädseln är lite smutsig eller fläckig kan du få en trasa och lite matta eller stoppning renare och skrubba smuts borta. Om soffan har fläckar som är för stora för bara en trasa och lite skrubb, kan du hyra en möbelrengöring vakuum. De flesta dammsugare kan shampoo klädseln utan att få det för blött.

Går vidare till de mer svåra situationer, låt oss anta att du har en fuktig, illaluktande problem på din soffa kudde. Mat, dryck, och urin kan sippra förbi locket och in i själva kudden. Om din dyna är avtagbar och liten nog att du kan ta bort och maskintvätta locket och sedan maskin tvätta själva kudden. Endast prova detta om du kan hoppa över eller avaktivera agitation steget i din maskin tvättcykel. Du kommer att vilja kudden att bara dra i tvålvatten, skölj sedan, sedan snurra. Omröraren i en tvättmaskin kan strimla ett skum eller vadd dyna. Om du har att göra med urin, lägga till upp till en kopp ättika till tvätt att ta bort lukten. Du kan också använda färdigköpta produkter speciellt utformade för att avlägsna husdjur och barn urin.

Om din kudde är avtagbar men för stor för att passa in i tvättmaskinen, kan du försöka tvätta den i ett badkar eller utanför. För att göra detta väta dynan hela vägen igenom. Arbete i tvålen (kläder tvättmedel eller deodoriserande valfri produkt) och låt dynan blöt i såpvatten för en stund. Den smutsigare det är, ju längre du kommer vill att det ska suga. Återigen, om du försöker att ta bort lukten av urin, använd en kopp vinäger i vattnet eller den föreskrivna mängden luktlyftprodukter. Om du arbetar i ett badkar, använd duschmunstycke för att skölja ut dynan. Om du arbetar utanför, prova att använda slangen. Du kommer att vilja suga kudden och sedan pressa ut det genom att stansa ner eller stå på den. Upprepa blötläggning och klämma processen tills vattnet är klart av lödder.

Om du har en stor, illaluktande fläck som tränger locket och kudde och du kan inte ta bort din soffa kudde måste du få lite kreativ i din städning. Eftersom orsaken till lukten är djupt i kudden du måste hitta något sätt att komma till den. Om du kan, kanske du vill göra en undanskymd snitt i kudde som är tillräckligt stor för att ta bort skummet. Därifrån kan du rengöra kudden sedan lägga tillbaka i och sy upp snittet. Om du är orolig för problemet upprepas (exempel, du har barn eller husdjur) kan du sy i en dragkedja så att du kan ta bort kudden i framtiden.

När du har tvättat och sköljas soffan kudde måste du torka den helt innan du sätter tillbaka den i soffan. En vanlig torkmetod vrida ur så mycket vatten som möjligt och sedan sätta kudden ut i solen för att lufttorka.

Ett annat alternativ är att vrida ur vattnet tills kudden är fuktigt och sedan ställa den framför ett värmeelement eller använda en hårtork för att avsluta jobbet. Var noga med att inte skapa en brandrisk medan du gör detta. Lämna inte fokuserad, kontinuerlig värme på kudden för länge, speciellt om det är skum.

Om dynan är att vara envis och vägrar att torka du kan prova en mer aktiv metod. Få en stor sats av rena, torra handdukar. Placera en under kudden och en annan på topp. Trycka ihop kudden genom att ljuga eller stående på den. Byt handdukar när de blir för blött för att absorbera mer vatten. Upprepa processen tills kudden är fuktigt nog att torka med en värmare eller i luften.

Din sista steget är att förbereda sig för framtiden. Om du vill vattentät skummet eller vadd i dina kuddar, lägg den i en plastpåse monteras på sin storlek, sedan lägga locket över den. En plastpåse kommer också i användbart om du försöker passa skum tillbaka omslaget. Enkelt uttryckt det i påsen, pressa ut all luft så att den blir vakuumförpackad, sedan lägga locket över den och låt luften igen. Plastskiktet skyddar din kudde från framtida spill och olyckor.