Vad är en bärbar dator pekplatta?

March 4

En bärbar dator pekplatta är en enhet som är inbyggd i bärbara och bärbara datorer. Dynan har funktioner som liknar eller samma som en extern mus. Den tillåter användare av bärbara datorer att arbeta från bekvämligheten av ett begränsat utrymme. Med användningen av en pekplatta användare fortfarande få kontrollen erbjuds genom användning av en extern mus för skärmen datorrörelser.

De rörelser som erbjuds av en bärbar dator pekplatta kan också ske genom användning av flera knapptryckningar; emellertid, kan tangenttryckningar vara tidskrävande och svårt att komma ihåg. Som en följd av svårigheten att tangenttryckningar, var pekplattan skapats för användare med bärbara datorer. De första pekplattor skapades på 1990-talet, och tekniken för den bärbara datorn pekplattan har avancera sedan dess.

Som ett pekdon en laptop pekplatta är en relativ rörelse enhet. Liksom alla relativa rörelseanordningar en anteckningsbok pekplatta översätter användar rörelser. Den är gjord specifikt för att avkänna rörelse hos ett finger, och det kommer inte att avkänna rörelser andra föremål. En touchpadâ € s rörelser visas på datorskärmen genom rörelse markören. I själva verket kommer markören flyttas i samma takt som den Usera € s finger rör sig på den bärbara datorn pekplattan.

En pekplatta kan variera i storlek. Det beror på märke och modell för datorn. Storlek är inte den enda faktor som kan variera på ett block. Det finns också tillbehör och extra funktioner. Vissa bärbara kuddar har knappar för vänster och högerklicka, medan andra inte gör det. Förutom knapparna en touchpadâ € s funktioner kan skilja sig från modell till modell. En bärbar dator pad kan ha en avdelning för rullning skärmen och andra specialiserade rörelser.

Den bärbara datorn pekplattan skapades ursprungligen som en ersättning för en extern mus och musmatta. Men idag pekplattor och externa möss både användas från bärbara datorer. Vissa användare föredrar en extern mus, och andra användare som den bärbara datorn pekplattan. För användare av bärbara datorer som önskar en extern mus finns sladdlösa infraröda möss som inte kräver användning av en musmatta.

Vissa pekplattor kan vara alltför känslig, och de kan störa en Usera € s skriva. För dessa kuddar det finns sätt att tillfälligt inaktivera dem. Ett av de enklaste sätten att tillfälligt inaktivera en laptop pekplatta är genom att trycka på en liten knapp. Det är oftast placerad ovanför pekplattan själv.

  • Känsligheten av dator pekplattor kan justeras så att de kräver mer eller mindre fingertryck.
  • Ett par med hjälp av en bärbar dator med en pekplatta.
  • En bärbar dator med en pekplatta.