Vem Är Miami indianerna?

February 24

De Miami Indianerna är en stam av indianer som ursprungligen gjorde sitt hem i de amerikanska delstaterna Illinois, Indiana, Ohio och Michigan. De var tvungna att migrera från sina hem på grund av Förenta staternas regering Indian Removal Act 1830 och fördrag som undertecknades 1840 och 1867. De slutligen hamnade i Oklahoma, men vid denna tid fanns det färre än 100 Miami indianer kvar att bygga bostäder och börja ett nytt liv där. Idag är dessa indianer har samhällen inte bara Oklahoma, utan även Indiana.

Även om de inte använder Miami namn, denna stam av indianer kallar sitt folk den Myaamia, vilket innebär nedströms folket. De Officiellt kallas Miami stammen av Oklahoma i USA: s regering. Miami är ett derivat av stammen verkliga namn.

Vissa människor kanske undrar om det finns något samband mellan Miami, Florida och Miami indianerna; svaret är nej. Staden Miami är faktiskt döpt efter ordet Maymi, vilket är en Tequesta indisk ord som historiker tror betyder bred sjö. Eftersom Miamis "modersmål inte är samma som för Tequesta indianer, det finns ingen koppling mellan denna stam och Miami, Florida. Det finns ett par platser som är uppkallade efter de Miami folket, dock. Maumee, är Ohio uppkallad efter dem, så är Miami, Oklahoma.

Förr i tiden, Miami indianerna hade två chefer som åtalades leda dem. Miami ledare skulle välja en by hövding, och klankrigare skulle välja en krigshövdingen. Idag är Miami folket leds av en chef, en andra chef, två råds människor, och en kassör. De är valda av folket i Miami indiska nationen.

Intressant, Miami indianerna i Oklahoma har sin egen regering, som inkluderar en konstitution, lagar och myndighetstjänster; de är som en liten nation än vilar inom USA. De måste lyda amerikanska lagar också, dock. De Miami indianerna i Indiana, å andra sidan, inte erkänns av USA. Av denna anledning har de inte en separat regering eller en reservation. De har tribal ledarskap, dock, och kan hålla möten och evenemang.

De Miami Indianerna har en modersmål som kallas Miami-Illinois språket. Det kallas detta sätt eftersom de Illinois och Miami indianerna talade samma språk. Miami talade den med en annan dialekt än Illini folket gjorde dock. Idag är de flesta medlemmarna i denna stam talar engelska, även om vissa kan arbeta mot att lära modersmål för sina förfäder.

  • Miami indianer härstammar från regioner runt de stora sjöarna, såsom dagens Michigan.
  • Miami indianerna brukade bebor Ohio.