Vad är ett Steam Mop?

March 3

En ånga mopp är en anordning som används för att rengöra förseglade lövträ, laminat, keramiska plattor, marmor, och stengolv utan användning av starka kemikalier. Denna typ av mopp är ansluten till ett eluttag så det kan värma vatten till ett kärl på moppen. Vattnet värms till en grad som kommer sanera golv och producera ånga varm nog att bryta ner fett och skräp. Ånga moppar är ett populärt alternativ för den som inte vill hands skrubba svåra fläckar och spill. Eftersom de förlitar sig på något annat än vatten, de är också ett miljövänligt alternativ som håller golven utan kemikalier.

Det första steget för att använda ånga mopp är att tillsätta vatten till reservoaren. Kranvatten är bra för de flesta moppar, men destillerat vatten rekommenderas för dem som har hårt vatten. När vattnet har tillsatts, bör moppen vara ansluten så att vattnet börjar att värma upp. Det bör bara ta några minuter att värma upp vattnet, och när den är klar en knapp eller utlösare måste tryckas för att frigöra ångan. Om målet är att sanera måste ånga mopp hållas på plats i ungefär tio sekunder på varje plats. Det bör vara tillräckligt lång för att värma upp golvet till en grad som kommer att döda kvalster, salmonella, och några andra typer av bakterier.

Steam moppar brukar komma med återanvändbara rengöringsdynor som är kopplade till basen på moppen. Det är där ånga utgångar och dynorna skjuts över golvet för att ta bort smuts. Dynorna kan kastas i en tvättmaskin och användas igen. De ånga mopp fungerar bäst som ett verktyg för att ta bort klibbiga mässar, skav och svåra fläckar.

Steam moppar ska inte användas på oförseglade trägolv och försiktighet bör iakttas vid användning av ånga mopp på förseglade lövträ. Om moppen hålls på plats för länge på ett trägolv, kan det orsaka träfibrerna att stiga. Steam moppar kan också ta bort glans på vaxade golv. Om det finns en fråga om huruvida en ånga mopp kommer att skada en viss golvtyp, är det bästa tillvägagångssättet för att testa en liten plats ifrån huvudområden trafiken. Rengöringsprodukter bör aldrig läggas till moppen, eftersom de kan skada enheten.

  • En ånga mopp kan användas för att rengöra förseglad laminatgolv.