Vad är spegel tvillingar?

July 9

Spegel tvillingar är syskon som utvecklar samtidigt i sin motherâ € s livmoder från samma ägg och spermie och verkar fysiskt identiska. De är mer allmänt känd som enäggstvillingar; den vetenskapliga termen är monozygota tvillingar. Andra tvillingar utvecklas genom olika medel och är inte identiska. Dessa kallas tvåäggstvillingar. Identiska trillingar och fyrlingar, medan sällsynta, är också möjliga.

Enäggstvillingar bildas tidigt i fosterutvecklingen, när det befruktade ägget är ännu inte ett embryo, men en samling av celler som kallas en zygot. I processen för att bli ett embryo, kan zygoten ibland delas i två grupper av celler. Eftersom dessa är stamceller, som kan bilda in någon annan typ av celler, de två grupperna helt enkelt utvecklas till två identiska embryon. Spärr några komplikationer, de föds som två separata personer med nästan identiska fysiska egenskaper. En liknande process står för identiska trillingar och fyrlingar.

En annan process som skapar tvåäggstvillingar. De utvecklas från två separata befruktade ägg, inte från en enda ägg. Följaktligen kan tvåäggstvillingar har stora fysiska olikheter, inklusive olika kön och ibland även olika rasliga egenskaper. Spegel tvillingar, å andra sidan, är alltid av samma kön.

Termen spegel twin är oftast ganska exakt. Dessa tvillingar kommer att dela oegentligheter, såsom födelsemärken eller födelsemärken, men ofta på motsatta sidor av kroppen från twinâ € s funktioner. Bortsett från dessa skillnader, enäggstvillingar är nästan omöjlig att skilja, även om anhöriga lär oftast sätt att berätta dem isär.

Spegel tvillingar inte är helt identiska. Till exempel har de inte identiska fingeravtryck. År 2008 upptäckte forskare att dessa typer av tvillingarna inte delar samma DNA.

Dessutom kan en tvilling vara benägna att vissa genetiska sjukdomar, men inte den andra. Denna faktor kan vara en tillgång för att bestämma de gener som är ansvariga för sådana sjukdomar. Redan innan denna upptäckt, var enäggstvillingar traktade ämnen för vetenskapliga studier, eftersom de har samma genetiska bakgrund men olika upplevelser och miljöer. Spegel tvillingar har gett många insikter till vetenskaperna allt från immunologi till sexualitet.

Kända spegel tvillingar inkluderar rådgivning kolumnister Ann Landers och Abigail Van Buren och kanadensiska musiker Tegan och Sara Quin. Idrottare Jose och Ozzie Canseco och Ronde och Tiki Barber är också enäggstvillingar. Spegel tvillingar varit populära fixturer av myt och berättande sedan antiken. Romulus och Remus, de legendariska grundare Rom, var identiska. I fiktion, de ofta symbolisera humanityâ € s dubbla karaktär eller andra aspekter av utseende kontra beteende, vilket ger upphov till det onda tvilling mythos. De är populära på såpoperor som dramatiska enheter, ibland låta populära aktörer att återvända efter sina karaktärer har dödats av.

  • Tvillingtransfusionssyndrom drabbar 15 procent av identiska tvillinggraviditeter.
  • Oegentligheter, såsom mol kan visas på båda tvillingarna, men på motsatta sidor av deras kroppar.
  • Spegel tvillingar bildas när en zygot bryter i två.
  • Eftersom enäggstvillingar utvecklats från ett par ägg och spermier, de är genetiskt indetical.