Vilka är för- och nackdelar med en marmor Hearth?

July 3

En härd är en öppen spis med en skorsten ovan som traditionellt användes för både uppvärmning av huset och för matlagning. De flesta härdar idag är inte nödvändigtvis används för antingen matlagning eller uppvärmning, även om många kan fortfarande användas för sådan verksamhet. Idag är en härd mer vanligen används för dekoration och för att lägga värme till ett rum, andra än de som används i det förflutna så nya material är i bruk idag. Ett sådant material är marmor härd, som kan lägga elegans och en vacker estetik till ett rum. Det är inte det bästa valet för värme överföring eller praktisk användning - såsom matlagning - men det är ett utmärkt val för elegans och design.

En marmor härd är ett bra val eftersom marmor är en attraktiv sten som kommer att fungera som en iögonfallande mittpunkten till något rum. Marmor kommer i en mängd olika färger, vilket innebär en marmor härd kan passa in i en mängd olika färger och estetik rum. Den marmor härd kommer att vara relativt tålig, men inte lika hållbart som sten, tegel eller betong. Materialet i sig är lätt tillgängliga i de flesta områden, men många områden kommer att behöva importera marmor, vilket kan driva upp kostnaderna och leveranstid.

I själva verket är kostnaden en av de stora nackdelarna med marmor härd. Det är mycket dyrare än andra material som betong, tegel eller sten, men vissa marmor finns till ett bra pris. Andra alternativ är faux marmor, som inte är tillverkad av marmor alls utan istället tänkt att se ut som marmor. Dessa faux material är inte lika hållbart som riktig marmor, vilket inte är mycket tålig sig jämfört med andra härd material. Marmor är lätt att rengöra, men eftersom damm och grus allmänt lossnar med bara en fuktig trasa eller dammvippa.

En fördel med en marmor härd är det faktum att det är värmebeständigt. Detta innebär att eventuellt skräp eller förvildade glöden från en kamin eller öppen spis inte orsakar förbränning på stenen, vilket kan bidra till att förebygga bränder i huset. Marmor är en porös sten, dock, vilket betyder att det är benägna att fläckar från spill eller andra vätskor. Hus med husdjur i dem kanske vill överväga att hålla husdjur borta från marmor härden för att förhindra urin fläckar eller andra mässar. Marmor kan också chip ganska lätt, och reparera markerna i stenen kan vara ett stort projekt, men inte omöjligt.

  • En öppen spis med en marmor härd.