Vad är Tai Chi Meditation?

June 29

Tai chi meditation är en typ av kinesisk meditation sägs att uppmuntra god hälsa genom att stimulera flödet av chi eller livsenergi, i kroppen. Tai chi rörelser är inte avsedda att vara ansträngande. Utövare utför generellt avsikt, kontrollerade rörelser samtidigt hålla fötterna stadigt på plats. Många av de positioner och rörelser som används i tai chi meditation kan ha en gång varit en del av kampsporter utbildning. Tai chi utövare använder dessa rörelser att falla in i ett djupt tillstånd av meditation sägs vara mycket fördelaktigt för god hälsa.

Tai chi är en typ av fysisk träning, men det generellt fokuserar på att hjälpa utövare uppnå ett meditativt sinnestillstånd. Tai chi meditation kan hjälpa utövare lära sig att känna fysiskt och psykiskt jordad. Tai chi utövare vittnar ofta till ökad känsla av välbefinnande och mental klarhet, liksom minskade känslor av stress.

Det finns flera stilar av tai chi, mestadels uppkallad efter sina grundare instruktörer. Chen Style, Wu stil, sön Stil och Yang Style är några av de mest populära stilar av modern tai chi meditation. Tekniker varierar med varje stil, men utövare brukar uppmuntras att fokusera uppmärksamheten på andningen och de fysiska rörelserna utförs under praktiken. Studenter i tai chi i allmänhet ombedd att visualisera flödet av chi eller livsenergi, rör sig genom kroppen under praktiken. Tai chi meditation sägs hjälpa individer lär sig att kontrollera flödet av chi i hela sina kroppar.

Början tai chi studenter tycker ofta att den svåraste delen av praxis är att lära sig rensa sinnet. Att uppnå ett meditativt tillstånd anses allmänt centralt för utövandet av tai chi. En grundläggande stående meditation läge, känd som wu ji, kan hjälpa början utövare lär sig att rensa sinnet och uppnå ett tillstånd av meditation. De flesta tai chi instruktörer rekommenderar praktisera wu ji uteslutande tills eleverna kan lära sig att fokusera på andningen och rensa huvudet på distraktioner. Tai chi: s mer avancerade ställningar är i allmänhet baserade på repetitiva rörelser, vilket gör utövare att fokusera på inre förnimmelser när de utför de enkla rörelserna i en långsam, avsiktlig och kontrollerat sätt.

Konsekvent utövare av tai chi meditation kan finna att det erbjuder hälsofördelar. Många utövare kan njuta av stressa tai chi kan erbjuda. Andra kan tycka att tai chi kan hjälpa till att förbättra balans och flexibilitet samtidigt bygga muskelstyrka. Tai chi kan också hjälpa till att lindra kronisk smärta och sömnlöshet samtidigt öka energinivåer. Tai chi meditation kan även ha kardiovaskulära fördelar, som att hjälpa till att sänka blodtrycket.

  • Personer som lider av sömnlöshet kan försöka tai chi meditation.
  • Tai chi kombinerar andningsövningar med rörelse och meditation.
  • Tai Chi sägs stimulera kroppens flödet av livsenergi.