Vad är idealvikt för min längd?

October 12

Beräkning idealvikt för höjd är ett sätt att avgöra om man är över eller underviktig. Denna metod tar också hänsyn till ramstorleken av en person. Så till exempel kan ram beräknas genom att mäta avståndet mellan sidorna av den högra armbåge när armen är utsträckt framför bröstet, och armbågen böjer så underarmen är parallell med kroppen.

Ett medium ram mätning av detta slag skulle vara 2,75-3 inches (6,98-7,62 cm) i en man som är 68 till 71 inches (1,72 -1,8) högväxt. I en kvinna som är 64-67 inches (1.62-1.7m) lång, medium ram mätning av armbågen skulle vara mellan 2,25 till 2,5 inches (5.71-6.35cm).

Den idealiska vikten på en medium ram kvinna mäter 64-67 inches är mellan 124-147 pounds. Detta leder till en massa av variansen i vad som skulle anses en idealvikt. Vissa människor helt enkelt konstatera att kvinnor ska 5 pounds (2,26 kg) över 100 pounds (45.39kg) ges för varje tum över (1,52 m) 5 meter. Så en kvinna som är 5'2 "(1.57m) har en idealvikt på 110 pounds (49,89 kg).

I denna modell är män tillåts 01:59 pounds mer (.45-.90kg) per tum än kvinnor, med tanke på att deras ramar är i allmänhet större. Detta är ett ganska bra sätt att få en snabb uppskattning av idealvikten för höjd.

Personer som tränar och är vältränad tenderar att ha mer muskelmassa och lägre nivåer av fettvävnad än människor som inte är vältränad. Muskelvävnad väger mer, och detta påverkar inte nödvändigtvis den faktiska ramen för den person. För att få en idealvikt för höjd, kan man behöva göra en kroppsfett komposition testet för att mer exakt mäta den goda vävnad "muskel" kontra de "dåliga" fettvävnad.

Fit människor tenderar att väga mer än den enkla höjd / vikt jämförelsen kan, särskilt om de är stelbent. Så det skulle inte vara ovanligt att vårt kvinna över vem som är 5'2 "att väga mer än 110 pounds och fortfarande vara vid en idealvikt. Individuella variationer kommer att påverka idealvikt siffror för varje person.

En bra personlig tränare, nutritionist eller läkare kan hjälpa en att analysera idealvikt från flera komplexa tabeller, snarare än från enkel vikt till höjdförhållande. Resultaten kan tyda viktminskning är i ordning, eller ge den som vill gå ner i vikt med en trevlig överraskning om sin nuvarande vikt.

  • En läkare kan avgöra idealvikt för en patient.
  • En persons vikt kan fluktuera dag för dag.
  • En person som inte väger tillräckligt för deras höjd klassas som undervikt.
  • Muskelmassa har mer vikt än en lika stor volym fettvävnad.
  • Lean muskel har en lägre impedans än kroppsfett gör.